Sabaton verovert Rusland!

Ze zitten momenteel ook even in een Covid-pauze maar van zodra het kan gaan de krijgers van Sabaton verder met hun veroveringstocht doorheen de wereld. Volgende gebied in het vizier zijn Rusland en het witte zusje daarvan, ook wel gekend als Belarus (Wit-Rusland). Eerder dit jaar traden ze wel al een keertje op in het Megasportpalace in Moskou. Uit die show werd nu een officiële video online geplaats voor de track The Attack of the Dead Man, dat meteen ook als een single wordt gelanceerd. Daarop krijgen ze ook hulp van de Russische artiest Radio Tapok. 

Het Megasport palace lijkt wat op ons eigenste Sportpaleis dus voor de fans die er toen bij waren zal dit een leuke herrinnering zijn. Bekijk de video hier.

Radio Tapok is een Russische artiest die aan populariteit won door een overvloed aan beroemde rock- en metalnummers in het Russisch te coveren. Hij heeft een enorme aanhang in Russisch sprekende landen met miljoenen fans en abonnees op verschillende sociale netwerken. Eerder bracht hij al een cover van het nummer The Attack Of The Dead Men uit met de tekst vertaald naar het Russisch. In samenwerking met Sabaton werd zijn eigen versie uitgebracht, een paar dagen voordat de officiële Sabaton-versie beschikbaar was.

Tijdens de recente concerten van Sabaton in Moskou en Sint-Petersburg maakte Radio Tapok een onaangekondigd verrassingsoptreden op het podium en zong het lied met de band. Het unieke live optreden is opgenomen in Moskou en is gemixt door Jonas Kjellgren die ook de persoon is achter het mixen en opnemen van The Great War.

Sabaton-bassist Pär Sundström zegt: "Het is een bijzondere eer voor ons om samen te werken met Radio Tapok. Hij is een zeer getalenteerde artiest en zijn cover van ons nummer The Attack Of The Dead Men werd zo goed ontvangen, dat we niet lang nadachten toen we besloten hem uit te nodigen op het podium om het lied met ons op te voeren in Moskou en Sint-Petersburg. Het optreden was zo goed dat we geen andere keus hadden dan deze samenwerking uit te brengen! "
 
 
Het lied vertelt het verhaal van het Osowiec-fort en een veldslag tijdens de Eerste Wereldoorlog waarbij de troepen van het keizerlijke Duitsland chloorgas gebruikten tegen de Russische verdedigers die geen bescherming tegen gas hadden en wanhopig natte kleren om hun gezicht moesten wikkelen.
Van hen werd niet verwacht dat ze zouden overleven en daarom was hun tegenaanval zo verrassend en succesvol. Gewikkeld in bloedige stoffen en bloed hoestend, vielen ze aan en werd de legende van de aanval van de dode mannen geboren.

Categorie: