SAUL tekent wereldwijde deal met Spinefarm Records

Hun debuutsingle Brother bereikte de nummer één plaats op SiriusXM Octane en beklimt momenteel de hitlijsten in de VS. De band wordt door de Amerikaanse fan-poll van het Amerikaanse tijdschrift Revolver een van de vijf bands genoemd die waarschijnlijk in 2019 zullen doorbreken.

Spinefarm Records kondigt verheugd ondertekening van een wereldwijde deal met de rockband SAUL. De band wordt momenteel gehypet op de rock-radio in de Verenigde Staten, waarbij de single Brother de nummer 1 plek wist te behalen op SiriusXM Octane. Het nummer beklimt momenteel ook de Amerikaanse Active Rock hitlijsten. Bekijk hier de video voor Brother, een aangrijpende klaagzang over leven en dood.

De hardrockband uit Iowa werd opgericht door de broers Blake (zang) en Zach Bedsaul (gitaar). De lineup wordt vervolledigd door William McIlravy (bas + achtergrondzang) en Joe Nichols (drums). De band werd ook genoemd als een van de vijf bands die waarschijnlijk in 2019 zullen doorbreken door een fan-poll van het Revolver-magazine, die de aandacht vestigde op de "aanstekelijke maar zware kijk op het alternatief-metaalgenre".

"We hebben ons leven toegewijd aan de muziek en het idee achter Saul", zeggen de Bedsauls. "We hebben ons voorbereid, gehoopt en hard gewerkt aan de dag dat we de sprong naar de grote podia konden maken. Vandaag is die dag. Het is geweldig om te tekenen bij Spinefarm / Universal, een gelijkgestemd label dat ons voor de volle 100 procent ondersteund, het is een levensveranderende ervaring."

Categorie: