Spotlight: Everything Ends

Everything Ends is een Belgische band uit Limburg die een stevig potje hardcore weet neer te zetten. Denk hierbij aan bands als Terror, Soul Prison en As We Fight.

 

Deze Belgische band begon eerst onder de naam Blindfold. Ze vonden de inspiratie op een sticker van een auto (figuur die geblinddoekt was) nadat Blind niet mogelijk was. Helaas was een naamsverandering alweer aan de orde en was Everything Ends geboren. Na een woelige periode van wikken en wegen zijn diverse leden vertrokken waaronder de voormalige drummer afkomstig van Sedan (Frankrijk). In de zomer van 2022 hebben deze heren hun mouwen omhoog gerold alsook met nieuwe bandleden om aan nummers te werken. Het resultaat van het harde werken is de debuut EP "Art of Suffering" geworden. Deze EP is opgenomen, gemasterd en gemixt door Vinnie Roofthooft van VPR AUDIO die samengewerkt heeft met o.a Subvergence, Serve en Primal Truth. Everything Ends heeft stage gedeeld met bands als Guilt Trip, Mindwar en Cauldron. 

Interview met vocalist Yarne en gitarist Kalle:

Hoe voelde het om te mogen openen in de Kavka voor Sorcerer, Mindwar en Guilt Trip?

"We kwamen allemaal een beetje uit de lucht gevallen toen we gevraagd werden of we de show zouden willen openen. Het was een hele vette ervaring om voor deze 3 dikke bands te spelen! De reactie van het publiek was heel nice, de andere bands waren super hard. Dikke merci aan Mendville Shows voor deze kans!"

Zijn er concrete plannen in de maak voor nieuw materiaal na jullie debuut EP?

"We zijn ondertussen aan de volgende EP bezig dus we kunnen Vinnie (VPR Audio) binnenkort weer gaan lastigvallen."

Hoe beginnen jullie aan het maken van een nieuwe song?

"Meestal is het onze bassist Marlo die ineens met een volledig nummer afkomt. Dat kan zijn eigen idee zijn, dat kan een riff van iemand anders in de band zijn die hij dan uitwerkt tot een heel nummer. Op repetities kunnen ook wel nummers geschreven worden met heel de band te samen."

Discography:

Art of Suffering - EP by Everything Ends | Spotify

Debuut EP "Art Of Suffering" tracklist:

1. Intro

2. Art Of Suffering

3. Dukkha

4. No Mud No Lotus

5. Wake Up feat. Jakob Valentine

Beluister Everything Ends op Spotify:

 https://open.spotify.com/album/672re5JPHqzsUAK7wfKFWK?si=P1cTpkdTTVGOimHMSvNn7Q

Everything Ends is:

Ulrich op drums
Marlo op bas
Jordy op gitaar
Yarne op vocals
Kalle op gitaar

Categorie: