Spotlight: Slaughter The Giant

Dat ons klein landje meer te bieden heeft dan Manneken Pis, chocolade en bier bewijst het melodic death metal sensatie Slaughter The Giant, dat België qua metal ook veel moois te bieden heeft.

Slaughter The Giant werd opgericht in 2018 en bracht in 2019 hun 5-track debuut-EP "Asylum of the Damned" uit, die wereldwijd goede recensies kreeg. Het jaar 2022 markeerde een nieuwe post-Covid-start met de release van hun eerste volledige album getiteld "Depravity", op Hammerheart Records. Slaughter The Giant brengt intense melodieuze Death Metal die fans van The Black Dahlia Murder en At The Gates zal aanspreken. Hammerheart Records was onder de indruk van het Belgisch talent en kregen een contract aangeboden.

"Depravity" is een enorme sprong voorwaarts in vergelijking met hun EP, en werkt op een heel ander niveau. De brutaliteit en melodieuze kant zijn naar nieuwe grenzen geduwd. De invloeden zijn nog steeds te horen, maar daar blijft het bij. Slaughter The Giant heeft het podium gedeeld met bands als When Plagues Collide, Wiegedood, Fatal Move, Malevolent Creation en Bleedskin

Bekijk zeker eens de videoclip van The Undead op YouTube:

https://youtu.be/csFWotm7GPU

Slaughter The Giant staat bekend voor hun furieuze live shows dat boordevol spektakelzit en waarbij het nodige geweld aan te pas komt. Echter een kleine waarschuwing niemand is veilig voor de frontman Benny, die gekend is voor zijn groot hart en grandioos gevoel voor humor! Ikzelf moet nog altijd bekomen van Benny zijn practical jokes van op de releaseshow van Depravity (vinger in de poep). Hierbij hebben we ook nog enkele vraagjes gesteld aan de GVR van Limburg.

Interview met frontman Benny Ubachs:

Hoe voelt het nu om te staan waar jullie te staan na de release van jullie debuut album "Depravity"?
Benny: "Waar we nu staan, de shows worden stilaan groter, het publiek waagt zich altijd aan een dans op onze deuntjes, alleen dat al aanschouwen is heerlijk. Maar we blijven mooi met de voetjes op de grond en we blijven door timmeren aan onze weg. Het leuke is om meer bands te ontmoeten en zo meer samenwerkingen te creëren."

Zijn er plannen in de maak voor een nieuw album en kan je er iets over vertellen?
Benny: "Jawel, we zijn al even aan onze nieuwe nummers bezig, jeroenen Timi zijn volop in writing mode en we hebben
Toch al enkele nummers die lekker gaan knallen."

Hoe sta jij tegenover de huidige situatie in de wereld zoals de oorlog en het woke gebeuren?
Benny: "Ik heb nogal een onpopulaire mening denk ik omtrent deze onderwerpen. Het erge aan de oorlog zijn natuurlijke de talloze slachtoffers die hier niet om gevraagd hebben, omdat 2 leiders willen laten zien wie de grootste piemel en balzak heeft… maar dat in deze tijden nog zo oorlog is, is zeer triest. Over het woke gebeuren, in mijn ogen de grootste zever, mensen kunnen echt niks meer van mekander verdragen. Om het minste zijn ze beledigt, waarom? Als iedereen eens wat meer kon verdragen, ook een beetje zelfspot, de wereld zou er heel anders uitzien denk ik. Als ik dan een post zie voorbij komen van een standbeeld van een man met een stel borsten en een beitel onder zijn buik waar ge iedereen mee doodswaffelt, die tegelijk nog een baby aan de borst heeft hangen, of iemand in zen pretpark die moord en brand schreeuwt omdat er geen genderneutraal toilet is, dan geef ik mezelf weer een keiharde facepalm en vraag ik me af waar het allemaal mis ging.. ik sta altijd open voor discussies en zal altijd de mening van een ander respecteren, dat zeg ik er wel weer even bij."

Jullie spelen op Alcatraz deze zomer, hoe ervaren jullie dit?

Benny: "Dat we daar mogen spelen is super vet eh, dat is bucketlist materiaal! Tussen mijn favoriete artiesten staan op de dag dat wij spelen zoals dying fetus, vital remains, deicide, killswitch engage,  zalig gewoon!  We hopen dat we met onze show toch wat beweging in de tent gaan krijgen. We verheugen ons enorm erop!"

Welke hoogtepunten zou je persoonlijk nog met Slaughter The Giant willen bereiken?

Benny: "Gewoon lekker veel shows spelen, hier en daar een festival extra, een nieuw album uitbrengen, vooral veel fun hebben in deze dingen, dat zouden hoogtepunten genoeg moeten zijn."

Discographie:

Depravity | Slaughter the Giant

tracklist debuut album "Depravity":

1. Depravity
2. World To Come
3. Compliance
4. Co-ed Butcher
5. Ritual Abuse
6. Ecological Collapse
7. The Undead
8. Dark Days

Slaughter The Giant – Asylum Of The Damned | Zware Metalen

tracklist EP "Asylum Of The Damned":

1. Apocalypse Now
2. Torture And Madness
3. The Hell In Me
4. Raging Demons
5. Asylum Of The Damned

Beluister Slaughter The Giant op Spotify:

https://open.spotify.com/artist/6gLZWdQQdEmgbMB4TiqDwL?si=VyhW8dRDQA-SRyVB76ubEA

Line-up:

Joren Baert – Drum
Jeroen Broos – Gitaar
Timi Devos – Gitaar
Daan Vangoidsenhoven – Bas
Benny Ubachs – Zang

Slaughter the Giant | Alcatraz Open Air 2023

Categorie: