Temperance brengt akoestische EP uit, nu al voorproefje

Vrijdag 19 februari brengen de heren en dame van Temperance hun nieuwe EP, Melodies of Green and Blue getiteld, uit via Napalm Records. Daarop vinden we 6 nummers uit hun jongste album Viridian (2020) terug maar dan herkleed in een akoestisch jasje. Voor de track Pain the World werd vandaag een video online gezet.

De release show zal online gestreamd worden op 19 februari 2021 18:00 (CET). 'Tickets' kunnen nu al gereserveerd worden.

 

Bekijk de video hier.

Voor de tickets voor de online release show, klik hier.

Zanger Michele Guaitoli over "Paint The World":
„Samen met de emotie van het akoestisch worden, hadden we ook de kans om een aantal gloednieuwe nummers voor deze akoestische EP te schrijven, waarbij we afwijken van de originele stijl van de band. Ook al hebben we al eerder nummers als "Gaia" of "Scent of Dye" uitgebracht, "Paint The World" is een semi-akoestische ballad die moeilijk op te nemen zou zijn in een andere TEMPERANCE-plaat, omdat hij te veel tussen de akoestische wereld en de elektrische wereld. Net als vele andere keren in de geschiedenis van TEMPERANCE hebben we onmiddellijk gebruik gemaakt van de mogelijkheid die Napalm ons gaf om te experimenteren met iets anders en nieuws. Ik geloof in dit nummer omdat je duidelijk de invloeden van onze jeugd, de alternatieve rock van de vroege jaren 2000 en het begin van onze muzikale dromen kunt voelen: de dromen van een stel kinderen die hun eigen beeld van deze wereld wilden schetsen. "
 
 
Verder geeft Michele Guaitoli commentaar op de EP Melodies Of Green And Blue:
"We hebben het al heel lang over het opnemen van een aantal akoestische versies van onze nummers, omdat we allemaal dol zijn op het intieme en emotionele gevoel dat deze specifieke stijl aan elk nummer kan bieden. Als je erover nadenkt, is dit hoe de meeste van onze nummers nummers zijn gecomponeerd: het is Marco op zijn gitaar of ik op de piano. Alles voor ons begint akoestisch voordat we metal gaan. Deze EP is een kleine droom die uitkomt, omdat we eindelijk het hart van onze muziek in zijn puurste versie kunnen laten zien. "
 

 

Categorie: