Thy Art Is Murder kondigt nieuw album aan: Godlike

Thy Art Is Murder komt met hun zesde album Godlike op de proppen, alsook hun nieuwe EU tournee samen met Spite, Fit For An Autopsy en Whitechapel.

De extreme metaltitanen van Australië, Thy Art Is Murder, hebben hun langverwachte nieuwe album aangekondigd, Godlike, dat op 15 september uitkomt. Godlike markeert Thy Art Is Murder's eerste 100% onafhankelijk uitgebrachte plaat, wereldwijd via hun eigen label Human Warfare.

De band heeft ook hun verwoestende nieuwe single Join Me In Armageddon gedeeld. De track begint met een onheilspellende riff die voelt alsof je in de armen van het kwaad wordt gemarcheerd, luister naar de waarschuwing van Thy Art wanneer ze adviseren voor "dress warm for nuclear winter".

"Join Me In Armageddon is a song that started off with one idea, self destruction", zegt guitarist Andy Marsh. "I suppose throughout this record we have ended up touching on a lot of themes that came to the fore these last few years, for us, and maybe you as well. Loss, distance, doubt, pressure and tension have made their way through our lives and now are intertwined and immortalized in this record, Godlike."

Thy Art Is Murder klom op in de rangen van extreme metalbands met een bliksemsnelle opkomst in de underground die net zo explosief was als de schijnbaar onvermijdelijke afdaling van de mensheid in ondergang en dood. Met hun nieuwe album, Godlike, nodigt Australië's meest aangrijpend brute exportproduct sinds de Mad Max-franchise van George Miller publiek uit om zich bij hen aan te sluiten in een nieuw Armageddon.

Godlike, het zesde explosieve album in het arsenaal van de band, versterkt Thy Art Is Murder als de moderne fakkeldragers van deathcore. Godlike, een soundtrack voor een verdeeldheid zaaiende postmoderne dystopie, ziet Thy Art Is Murder nieuwe diepten en dynamiek verkennen zonder ook maar een greintje in te boeten aan intensiteit of urgentie waarop de band hun carrière heeft ingezet.

Opgenomen met hun oude producer en mixer, Will Putney, over de 10 nihilistische nummers van het album, zijn Thy Art meesters in hun vak, terwijl ze scherpe steken, keelafdalingen en groove leveren met gespierde atletiek en vertrouwen. Frontman CJ McMahon geeft zijn sterkste optreden ooit terwijl hij door songteksten galmt die thematisch confronteren hoe cycli van geweld in de loop van de tijd voortduren en gevoelens van scheiding in een hypergepolariseerde wereld.

Thy Art Is Murder (@thyartismurder) / Twitter

Tracklist:

1. Destroyer of Dreams
2. Blood Throne
3. Join Me In Armageddon
4. Keres
5. Everything Unwanted
6. Lesson in Pain
7. Godlike
8. Corrosion
9. Anathema
10. Bermuda

 

Thy Art Is Murder GODLIKE EU/UK Tour 2023 - Avocado | Booking

Thy Art Is Murder is ook verheugd om de Godlike European / UK tournee aan te kondigen, die zal plaatsvinden in september en oktober. Ze worden vergezeld door een gigantische line-up met Amerikaanse zwaargewichten Whitechapel, Fit For An Autopsy en Spite.

Na het grootste deel van de afgelopen 12 maanden podia over de hele wereld te hebben vernietigd, is Thy Art Is Murder een meedogenloos toerend beest dat klaar is om Europa en het VK met chirurgische precisie aan te vallen bij hun terugkeer in september.

Benelux live data:

28.09.23 Netherlands Tilburg @ 013
21.10.23 Belgium Antwerp @ Zappa
27.10.23 Netherlands Amsterdam @ Melkweg

Tickets bestellen kan je hier.

Thy Art Is Murder - Avocado | Booking

Categorie: