Turpentine Valley brengt tweede album Alder uit

Op 25 februari brengt het Belgische Turpentine Valley z’n tweede plaat Alder uit. Op de nieuwe plaat zoekt de band nog explicieter de donkere grenzen van het instrumentale post-metal genre op, zonder aan melodie en intensiteit in te boeten. 

Alder verschijnt (net zoals debuutplaat Etch) opnieuw bij het Belgische Dunk!Records op vinyl (EU-release), maar wordt dit keer ook uitgebracht op vinyl en cd door A Thousand Arms (USA) en op tape via Ripcord Records (UK).

“Zo is de cirkel mooi rond,” klinkt het bij de band, “aangezien we ons eerste album Etch ook – voor het op vinyl uitkwam – op cassette uitbrachten in eigen beheer. In het underground genre waar wij actief in zijn is ook die drager trouwens weer aan een flinke opmars bezig.”

 “We kijken terug op een leerrijk schrijfproces,” vullen Kristof, Thomas & Roel nog aan, “waarbij jamsessies door lockdowns en Covid-restricties noodgedwongen plaats moesten maken voor muziek schrijven op afstand. Maar we zijn zelf alvast supertrots op het resultaat. Daarnaast zijn we vooral dankbaar met de kans die we kregen van Dunk!Records, A Thousand Arms en Ripcord Records om Alder zo wijd verspreid te kunnen uitbrengen.”

Alder is de opvolger van Etch, het debuutalbum dat Turpentine Valley eind 2019 via Dunk!Records uitbracht en waarvan 3 nummers het tot in de soundtrack van de bejubelde rechtbankserie ‘De Twaalf’ (VRT / Netflix)  schopten. Opnames, mix en mastering waren opnieuw in handen van Stef Exelmans. Voor de productie deed Turpentine Valley dit keer beroep op Tim Toegaert.

Tracklist ‘ALDER’: Veeleer I - Sereen - Parabel - Teloor - Tremor - Neuron - Respijt - Veeleer II

Categorie: