West-Vlaamse band BANTHA brengt nieuw album uit

BANTHA, een vijfkoppige band uit Izegem, West Vlaanderen, brengt hun eerste album uit. Beluister het alvast op Spotify.

BANTHA kan je sorteren onder indie en postrock. Ze hebben een voorkeur voor melancholie, geperst tussen stevige riffs en pure melodieën. Sinds 2013 gunden ze zichzelf de tijd om artistiek naar elkaar toe te groeien, gezien ze zich lieten inspireren door uiteenlopende genres en zelf ervaring opdeden bij verschillende bands. Na een demo (2014) en een EP (2016) later begon het muzikaal plaatje zowaar te kloppen. Op 13 april 2019 lanceren ze Kintsugi, hun eerste volwaardig album, opgenomen met Jesse Deroo in Room 13.

De band zegt er het volgende over: "We kozen voor een grote studio omdat we, in tegenstelling tot eerdere opnames, erop stonden samen te kunnen inspelen, zodat de dynamiek van het spelen als band mee op de plaat terecht kwam. De band werd op twee nummers aangevuld met gastmuzikanten. Smokers Times had initieel een einde met een digitaal strijkkwartet. Nogal last minute kwamen we in contact met de vier jonge strijkers van "Quatre-Quarts", die meteen enthousiast waren om mee te spelen. Op 9:15 zorgde Lore, de dochter van onze zanger, voor de vrouwelijke zanglijn."

"Kinstugi is de Japanse kunst van het herstellen van gebroken vaatwerk met goud of zilver. Zo wordt de geschiedenis van een object meteen ook een deel van zijn identiteit. Hoewel deze plaat slechts vijf nummers bevat, schetst de plaat treffend het beeld van een gebarsten wereld, maar laat tegelijk zien dat er hier en daar gouden randen zijn. Not all hope is lost, als het ware."

Kintsugi kan beluisterd worden via Spotify of via vi.be.
 

Tags: 
Categorie: