Nieuws


Hier vind je een overzicht van nieuwtjes in de muziekwereld, alsook nieuws en publiciteit van onze partners.

Thrown presenteert video voor nieuwe single 'Nights'

Zweeds zwaargewicht Thrown brengt hun nieuwe single 'nights' uit, een track die moedig de confrontatie aangaat met de onrust van slapeloosheid en hardnekkige demonen, en een felle honger naar rust in de chaos onthult. 'Nights' is de opvolger van hun eerdere virale singles 'Backfire', 'Guilt' en 'On The Verge', die wereldwijd meer dan zeven miljoen streams hebben verzameld en de band hebben geholpen om meer dan een miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify te bereiken.

Categorie: 

Chicago-punkers Sludgeworth kondigen 7" aan met de eerste nieuwe muziek in 30+ jaar

Eind 2022 brachten Chicago-poppunk veteranen Sludgeworth (leden van Screeching Weasel) hun Lookout! Records compilatie Losers of the Year op Red Scare Industries, en nu zijn ze klaar om voor het eerst in meer dan 30 jaar een 7″ uit te brengen met nieuwe muziek! De single ‘Together Not Together’ (z/w ‘Foundation’) met twee nummers verschijnt op 17 mei via Red Scare.

Categorie: 

Skroetbalg dropt eerste single 'Kortste End' van het debuutalbum 'Geen Toeval'

De Drents(talig)e punkrockformatie Skroetbalg brengt vandaag de eerste single en video 'Kortste End' uit van debuutalbum 'Geen Toeval', dat in het najaar van 2024 via Suburban Records zal verschijnen. Onlangs tekende Skroetbalg een deal bij dat Nederlandse platenlabel, dat onder meer ook (inter)nationale grootheden als Bad Nerves (UK), Sloper (NL), Peter Pan Speedrock (NL), DeWolff (NL), Tusky (NL) en The Sore Losers (BE) huisvest. Vanaf nu is de toerbus weer bijna elk weekend de tweede huiskamer van de Balgen.

Categorie: 

In Hearts Wake deelt nieuwe single "Farewell" en het nieuws dat Kyle Erich de band verlaat

Na twaalf jaar muziek te hebben gemaakt die geliefd is bij een trouwe fanbase over de hele wereld, kondigt In Hearts Wake vandaag het vertrek aan van de oude bassist en zanger Kyle Erich. In samenhang met het nieuws van vandaag levert In Hearts Wake een gloednieuw nummer af, toepasselijk getiteld Farewell; een aangrijpende afsluiter van Erichs tijd bij de band, doorspekt met emotionele spanning en catharsis.

Categorie: 

Graphic Nature kondigt nieuwe LP 'Who Are You When No One Is Watching?' aan.

De snel opkomende Britse metallers Graphic Nature, bekend om hun agressieve hedendaagse geluid, beïnvloed door nu-metal en metalcore uit begin 2000, hebben hun tweede LP aangekondigd, 'Who Are You When No One Is Watching?', voor een release op 12 juli via Rude Records.

Categorie: 

Four Year Strong brengt nieuwe single "daddy of mine" uit

De superieure rockband uit New England, Four Year Strong, is terug met hun nieuwste single, "Daddy of Mine". Dit energieke en aanstekelijke nummer weerspiegelt perfect de kenmerkende stijl van Four Year Strong en zal fans zeker boeien en hun opwinding aanwakkeren. Het nummer is nu uit via Pure Noise Records.

Categorie: 

BOSTON MANOR deelt nieuwe single 'Sliding Doors'

BOSTON MANOR deelt vandaag de nieuwe single 'Sliding Doors', hun tweede nieuwe nummer uit 2024 en een nummer dat golven van scherpe vervorming berijdt en gaandeweg rijke grooves uitsnijdt. 'Sliding Doors' portretteert de soms seismische impact die de ogenschijnlijk onschuldige acties in ons dagelijks leven kunnen hebben. Het is een nummer dat in veel opzichten terugvoert naar het begin van Boston Manor.

Categorie: 

Pagina's