Evocation - Evoked From Demonic Depths (The Early Years)

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Evocation

Album: Evoked From Demonic Depths (The Early Years)

Genre: Death Metal 

Label: Century Media Records

De Zweedse death metal band Evocation heeft een geweldige reputatie opgebouwd in de metal wereld door de release van hun studio-albums ‘Tales From The Tomb’, ‘Dead Calm Chaos’ en ‘Apocalyptic’. Deze albums zijn door de hele wereld hartelijk ontvangen en hun fanbase blijft maar groeien.

Door het succes van deze band, hebben de fans gevraagd om een release van hun oude demo’s die de band heeft grootgebracht. Met de release van het album ‘Evoked From Demonic Depths – The Early Years’ heeft het label Century Media Records de complete demo-opnames bijeengebracht. Dit album is dan ook een documentatie van de vroegere jaren van deze band en bevat de officiële demo’s van ‘The Ancient Gate’ en ‘Promo 1992’, nog niet eerder uitgebrachte ‘rehearsal’-songs en de nog niet eerder uitgebrachte song ‘Genesis’ (dat geschreven is in 1992). Naast het muzikale bevat de CD ook informatie over de geschiedenis van Evocation. De CD bevat ook ontzettend veel bandfoto’s, concertflyers en andere visuele informatie.

Doordat de CD na het negende nummer ‘Outro’ begint met demoplaten, komt er een leuke wending aan deze CD. Deze nummers zijn heel erg rauw en de kwaliteit is echt goed. Het is gewoon perfect voor deze Zweedse death metal band. De gitaren hebben een ‘dirty’ geluid en de vocalen zijn lekker strak. Hierna komen de 4 ‘rehearsal’ nummers aan  beurt. De kwaliteit van deze songs is echt niet goed. Je hoort zowel de instrumenten als de vocalen zeer slecht door de vele achtergrond geluiden. De laatste ‘extra’ song ‘Genesis’ geeft dan de nieuwe en de oude Evocation weer.

De echte death metal-fans zullen met deze CD veel plezier beleven. Ik vond het extraatje heel erg leuk. Wie deze band heel erg goed kan verteren, zal dan ook niet teleurgesteld worden in het nieuwe album.

De tracklist van ‘Evoked From Demonic Depths (The Early Years)’ bestaat uit de volgende songs:

1. A Wind Has Risen
2. Through The Darkened Peril
3. The Ancient Gate
4. Desolated Spirits
5. On A Journey To Heaven
6. Where The Headstones Shine
7. Veils Were Blown
8. Spiritual Affinity
9. Outro
10. On A Journey To Heaven (rehearsal)
11. Where The Headstones Shine (rehearsal)
12. Spiritual Affinity (rehearsal)
13. Veils Were Blown (rehearsal)
14. Genesis

Categorie: