Candlemass - Psalms For The Dead

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Candlemass

Album: Psalms For The Dead

Genre: Doom Metal

Label: Napalm Records

Ondanks de geruchten dat de Zweedse doom metal-band Candlemass zou splitten, zijn de bandleden voor een laatste keer terug met het album ‘Psalms For The Dead’. Hierna gaan ze zich concentreren op hun toekomstige live-optredens. Jammer genoeg zal dit zonder zanger Robert Lowe zijn, aangezien hij de band verlaten heeft juist voor de release van dit nieuwe album. Vocalist Matt Levén zal hem vervangen voor alle toekomstige concerten.

Candlemass staat bekend om in hun lyrics vooral te verwijzen naar duistere stemmingen, onheilspellende locaties en gebeurtenissen uit de donkere Scandinavische oertijden. Een thema dat vaak terugkeert zijn de momenten die bewoners van voorbije werelden in het aanschijn des doods aan één van de poorten van de onderwereld dachten door te brengen. ‘Psalms For The Dead’ is een album dat hierop aansluit. Het gaat over het verlaten, het afscheid nemen, het nooit meer terugkomen, ..., van innerlijke demonen en valse goden. De openingstrack ‘Prophet’ geeft daar een wijze draai aan, gevolgd met een nummer dat ‘The Sound Of Dying Demons’ noemt, dat de innerlijke demonen van je probeert weg te nemen. Muzikaal zitten deze twee songs perfect in elkaar en ze geven lyricaal een perfect beeld van wat je in dit album kan verwachten.

Dancing In The Temple (Of The Mad Queen Bee)’ laat de sterkte van en in de band zien, ondanks dat het een korte en melodische song is. Zanger Robert Lowe (ook bekend van Solitude Aeturnus) geeft de songs karakteristieke vocalen. Ook bij songs als ‘Black In Time’, die een zeer sterke intro heeft (met een invloed van ‘Black Widow’ van Alice Cooper), en ‘The Killing Sun’, hoor je de melancholische doom zeer hard terug. Candlemass toont hun sterke status in de doom metal-wereld en ze mogen dan ook de wereld een prachtig album tonen.

‘Psalms For The Dead’ is een album dat volstaat met ontzettend sterke gitaarlijnen, melancholische doom, neuriënde muzikale ritmes, hemels sterke vocalen en drumtechnieken en geeft, ondanks zo typisch doom metal band zijnde, invloeden weer van bands als UFO, Black Sabbath, Deep Purple, Nickelback, Angelwitch, Accept, Pentagram, Anvil, … Wil je dit niet missen? Ga dan snel na de platenzaak, want het album ligt nu in de rekken.

De tracklist van ‘Psalms For The Dead’ bestaat uit de volgende songs:

1. Prophet
2. The Sound Of Dying Demons
3. Dancing In The Temple (Of The Mad Queen Bee)
4. Waterwitch
5. The Lights Of Thebe
6. Psalms Of The Dead
7. The Killing Of The Sun
8. Siren Song
9. Black As Time

Categorie: