Nachtblut - Dogma

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Nachtblut

Album: Dogma

Genre: Dark metal

Label: Napalm Records

Simpelweg verrassende duistere metal van begin tot eind. Het Duitse Nachtblut weet hoe ze de donkere scene der metalen moet gaan veroveren. Eén woord, 11 tracks en een sterk label om het allemaal te ondersteunen. Dat is 'Dogma', hun nieuwste en tweede album dat harder op je inslaat dan ooit tevoren. Beter nog, het ligt al volledig voor je klaar in de winkelrekken.

Het quintet is naar zeggen volwassener gaan schrijven tegenover hun eerdere werk. Dat is dan ook te merken en zeker te genieten voor de liefhebbers van dark metal. Met Askertoh als voortrekker van de band hebben ze deze productie als absolute prioriteit behandeld. Deze zijn vocals passen perfect tussen het speelse heen en weer gezwier van zware riffs tot middeleeuwse ietwat vrolijke bijklanken.

Vreemd genoeg maakt dit het geheel alleen maar verteerbaarder tussen de horror geluiden die zeker aanwezig zijn doorheen het album. Een sterke tempo-mix en knap aanwezige drums en baslijnen maakt het een geheel dat zelfs gesmaakt kan worden door algemene metal liefhebbers. Om alles nog wat vreemder te maken kan bijvoorbeeld 'Eiskönigin' als dansbare track aanzien worden. Dat zal onder meer wel te danken zijn aan de erg catchy gitaarsound van het nummer.

Wat op zijn minst ook een pluim verdient in het geheel van Dogma is de variatie ervan. Niet enkel het tempo zoals eerder vernoemd maar ook de zware stijl die wat knapperiger en algemener wordt naar het midden toe. Om dan op 'Mein Herz In Ihren Händen' weer kei hard de deur in te trappen als een beest dat zo heet is als de hel. Hier en daar kan zelfs de vergelijking worden gemaakt met een succesvolle mix tussen Rammstein en Cradle Of Filth.

Natuurlijk is Nachtblut dan wel een interessantere benaming voor de band dan pakweg CradleStein of RammFilth. Dat de teksten op zijn minst even compromisloos als de cover van het album zijn, wordt wel netjes bewezen door de titels. Hier zijn onder andere 'Ich Trinke Blut', 'Mordlust' en 'Vulva' dan weer perfecte voorbeelden van. Jammer genoeg zullen we nog wel even moeten wachten tot er een Belgische show bekend gemaakt wordt. Maar dit album verzacht de pijn dan wel weer wat, of zou het toch net de wonden openrijten? De teksten spreken namelijk boekdelen.

Tracklist:

01. Dogma 3:49
02. Der Weg Ist Das Ziel 4:30
03. Ich Trinke Blut 3:57
04. Eiskönigin 3:43
05. Rache 5:13
06. Mein Herz In Ihren Händen 6:23
07. Mordlust 4:01
08. Macht 4:33
09. Busssakrament 4:59
10. Vulva 4:34
11. Schritte 4:48

Categorie: