Bob Wayne - Till The wheels Fall Off

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Bob Wayne

Album: Till The Wheels Fall Off

Genre: Rock/Outlaw Country

Label: People Like You Records

Bij de beschrijving country fronsen velen de wenkbrauwen, maar het genre heeft een grote invloed gehad en heeft dit nog steeds maar dan op de pure rock 'n roll manier zoals we die nu kennen. Ook in het folk genre zitten vaak country invloeden. Grote namen als Johnny Cash of Willie Nelson bewezen dat ze zelfs dat genre kunnen overstijgen tot een wel heel hoog niveau. De muziek is vaak gebracht uit het hart en mag dan wel dikwijls wat op diezelfde lijn liggen, de teksten en de manier waarop ze worden gebracht raken toch vaak een gevoelige snaar of geven je een heel warm gevoel vanbinnen.

Dat is ook het geval bij Bob Wayne zijn nieuwste "Till The Wheels Fall Off". Het laat je meeslepen in het typische western leven met cowboys, outlaws, kampvuren, salons en de daarbij horende sfeer die je duidelijk hoort op dit album. Daarnaast hoor je ook vaag die folk invloeden die vooral in de stem van Bob zijn terug te vinden. De zachte akoestische gitaar maakt het geheel compleet. Eén van de hoogtepunten is het duet met Hank Williams III 'All My Friends', een hoogvlieger die zelfs hit-potentieel heeft naar mijn mening. Het is trouwens opvallend hoezeer deze Hank Williams III een invloed heeft gehad op de sound van Bob zijn muziek, ook op deze 'Till The Wheels Fall Off' is dat het geval.

Het album kun je beleven als een typische cowboy film met een streepje gitaar op de achtergrond, rijdend op een paard de horizon tegemoet. Bob Wayne slaagt er goed in deze sfeer te creëren. Naast de voorgenoemde song met Hank bevat deze schijf nog een paar pareltjes die er bovenuit steken, zonder de rest van het album tekort te doen. 'Fuck The Law' lijkt als een aanklacht, 'All The One Night Stands' gaat dan weer over relaties en ga zo maar door. Het volledige album ademt die typische sfeer uit zo eigen aan het genre. Voor de liefhebbers van pure country, met een vleugje folk en de typische cowboy films is deze CD een sterke aanrader.

Bob Wayne treed in Nederland en België trouwens op om zijn cd te promoten. Meer info: https://www.facebook.com/BobWayneOfficial?sk=app_123966167614127

Tracklist:

1. Till The Wheels Fall Off 2:44
2. There Ain’t No Diesel Trucks In Heaven 2:45
3. All My Friends 4:09
4. Get There When I Get There 2:47
5. Fuck The Law 2:37
6. Lyza 4:01
7. Devil’s Son 3:08
8. Wives Of Three 3:34
9. Lost Vegas 3:41
10. All Those One Night Stands 2:22
11. Hunger In My Soul 3:44
12. A Pistol And A 100 Dollar Bill 3:05
13. Spread My Ashes On The Highway 4:15

Categorie: