Mosquito - The Age of The Image

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Mosquito is een Leuvense rockband, opgericht in de zomer van 2008. De groep bestaat uit amper twee leden, gitarist Kevin Imbrechts en drummer en songschrijver Nico Kennes. Ze speelden onlangs in de voorprogramma’s van onder andere Radical Slave en Steak Number Eight. Recent brachten ze een nieuwe EP uit, hun vijfde ondertussen al ‘The Age of the Image'.

Deze EP bevat 5 nummers en deze ligt in het verlengde van voorgenoemde Steak Number Eight maar we menen ook een streepje Queens of the Stone Age te herkennen. Elk van de 5 songs ligt op diezelfde strak klinkende lijn met tempo wissels en een wall of sound. En dat met een strakke drumlijn en een laag gestemde gitaar, de perfecte basis als het ware. Daar bovenop nog een perfect passende 'rock stem' om het zo te zeggen en zo krijg je prompt de neiging om stevig te headbangen.

Hoogtepunt? Als er één nummer een beetje bovenuit steekt is het wel 'Obsolete', dat net 'iets strakkers' uitstraalt dan de andere 4 nummers, zonder afbreuk te doen aan de rest uiteraard. De fijne combinatie tussen stoner rock en post rock zorgt er voor dat de aandacht geen moment verzwakt.

Dat alles een beetje op dezelfde lijn ligt zou een minpuntje kunnen zijn maar voelt nu niet zo aan. Deze band geeft met hun nieuwst EP alvast een heel sterke indruk naar de toekomst toe. Hoog tijd voor een doorbraak, laat ons hopen dat die er nu ook komt. Ons hebben ze alvast kunnen overtuigen, nu jullie nog!

Mosquito speelt op 6 april op het Dunk! festival.

Tracklist:

1. The Age of The Image
2. Obsolete
3. In between Things
4. Masquerade
5. Digression to abode

 

Categorie: