Kapitan Korsakov - Stuff & Such

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Kapitan Korsakov kwam in 2009 met een verrassend hevig debuut 'Well Hunger' ons wakker schudden en bracht ons terug naar de wilde jaren '90 met een plaatje dat vooral deed terugdenken aan de hoogtijden van de grunge. Ze brachten recent hun nieuwste album 'Stuff & Such' uit.

Veel bands hebben het geprobeerd maar brachten platen uit die bijlange niet die furieuze heftige drive bezaten zoals bijvoorbeeld een 'Nevermind' van Nirvana of 'Surfer Rosa' van The Pixies. Kapitan Korsakov slagen daar wel in. Met een heel beklijvend schijfje dat bol staat van krijsende gitaren en door merg en been gaande drumgeluiden doen ze ons stevig opschrikken.  Vanaf de opener 'Quicksand Surfer', worden we bruut bij de keel gegrepen, er is echter ook voldoende plaats voor experimenteren. Zo meen ik in 'Don't Believe The Hope' een streepje Nine Inch Nails te herkennen.

Een wervelwind van chaotische geluiden komen op ons af maar toch is er ook plaats voor ingetogen momenten. Lekker meeslepend en mooi klinken 'Smile' en 'Stay Friends waar ze een heel andere, zachte kant van zichzelf laten zien. Ook die zijde van Kapitan Korsakov kan ons ten zeerste bekoren en dat is het bewijs dat ze veel meer in hun mars hebben dan hard gaan. Een mooi voorbeeld trouwens van die voornoemde chaos is 'In The Shade Of The Sun' dat zowaar een noise-sound meekrijgt.

Wellicht het enige kleine minpuntje aan deze 'Stuff & Such' is dat het meer dan één luister beurt nodig heeft om echt door te dringen. Maar dat bewijst hoe goed ze zijn in experimenteren. Het is dus vooral een groeiplaat geworden, maar vanaf het moment dat het je raakt gaat het diep, heel diep. Voor wie houdt van de grunge van de jaren 90 en aanverwanten, een stevige aanrader.

Kapitan Korsakov staat o.a. in het voorprogramma van Wallace Vanborn op 26 april in AB. En ook dat is een aanrader!

Tracklist:

1. Introllop
2. Quicksand surfer
3. Don't believe the hope
4. Cancer
5. Smile and stay friends
6. Proud flesh
7. Cheese is Christ
8. Lest my water break
9. Piss where you please
10. Sold a hole
11. In the shade of the sun
12. Untitled

Categorie: