The Minority Print - Down Memory Lane EP

Rating: 
0
Nog geen stemmen

The Minority Print uit Sint-Niklaas brachten eerder reeds een EP uit, daarvan kan je hier de recensie lezen. Eind januari kwam hun tweede EP 'Down Memory Lane' uit, tijd voor een recensie.

Het album bevat drie songs. 'Down Memory Lane' opent wederom met een geweldige strakke intro, maar opvallend is dat de gitaren nog dieper snijden dan bij de vorige EP en dat het drum geluid deze keer niet overstemmend is, op zich niet slecht want zo krijgen de andere instrumenten en de stem van Bart ook de kans zichzelf te profileren.

De sound doet beetje denken aan Queens of the Stone Age meets Blink182 maar ik meen ook een vleugje Foo Fighters te herkennen en dat is vooral te horen bij het iets meeslependere 'Refugee' waar dan weer het drumwerk in eerste instantie wederom de bovenhand neemt. Maar er komen ook een paar heel prachtige gitaar solo's in voor. Een heel sterk nummer dat nog wordt opgefleurd door een zowat akoestisch stuk met de stem van Bart ondersteund door een lekker strakke drumlijn. Waarlijk een van hun betere nummers moet ik toegeven. 'Moonstruck' gaat gewoon op dat strakke elan door, met wederom die combinatie tussen drum/stem en een gitaar op de achtergrond, prachtig!

Was de eerste EP al een meevaller dan horen we nu een band die duidelijk geëvolueerd is zowel in sound, stijl als aankleding van hun muziek en dat kunnen we alleen maar toejuichen. We zien hoopvol uit naar een eerste volwaardig cd, als die gaat worden in de trend van deze EP, dan gaat het zeker een topper worden!

Tracklist:

  • Down Memory Lane
  • Refugee
  • Moonstruck

Categorie: