The Beauty of Gemina - Iscariot Blues

Rating: 
0
Nog geen stemmen

The Beauty of Gemina combineren synthpop met donkere electro gedragen door een integrerende percussie en een prachtig stemgeluid. Ze waren vorige zomer een van de hoogtepunten op het festival Shadowplay en brachten nu hun nieuwste schijf uit genaamd 'The Iscariot Blues', tijd voor een review.

Gedreven door een opvallend meeslepend drumgeluid worden we vanaf de eerste song 'Voices of winter' in een soort roes gedreven. De zachte, warme stem van Michael Sele maakt het geheel compleet en zorgt voor het ene kippenvel moment na het andere. En dan zijn we nog maar naar de eerste song aan het luisteren. De rest van het album ademt diezelfde meeslepende, diepgaande sfeer uit. Een dromerige en magische wereld gaat voor ons open, dit alles met een lekker donker kantje. Het rare is dat ondanks dat alles op diezelfde lijn ligt, het geen moment gaat vervelen, integendeel. Je wordt als het ware meegezogen in een spiraal van donkere wellust om het zo uit te drukken.

Hoogtepunten? Moeilijk er een uit te kiezen, maar als we dat toch moeten doen: 'Stairs'. De haast fluisterende stem van Michael die zijn mogelijkheden geheel tentoon spreidt, mooi, intiem en heel diep. Maar zoals eerder aangegeven het is moeilijk er net een uit te pikken omdat elke song wel iets heeft dat je heel diep raakt.

'The Iscariot Blues' is een aanrader, niet alleen voor de globale liefhebber van het genre, maar voor iedereen. Het geheel ademt iets magisch en mooi uit dat iedere alternatieve muziekliefhebber moet aanspreken, check it out!

Tracklist:

01. Voices Of Winter
02. Haddon Hall
03. Badlands
04. Golden Age
05. Stairs
06. Prophecy
07. Dark Revolution
08. June 2nd
09. Seven-Day Wonder
10. Last Night Home

Categorie: