Heideroosjes - Cease-Fire

Rating: 
0
Nog geen stemmen

cease fireNa 22 jaar houden de Nederlandse Heideroosjes er mee op, het nieuws sloeg in als een bom. In plaats van een ‘best of’ uit te brengen gaan ze gewoon over tot een nieuw album, ‘Cease-Fire’ geheten.

Experimenteren of iets nieuws proberen moet je op dit album niet verwachten en dat hoeft ook niet. Wat we wel krijgen is gewoon een strak punk plaatje dat we binnen 20 jaar aan onze kleinkinderen kunnen laten horen met de woorden ‘dit waren de Heideroosjes’. Het album staat bol van punk-rock songs met soms een scherp kantje. Tekstueel gaan ze nog steeds de maatschappijkritische toer op , luister bijvoorbeeld maar naar ‘Utoya Dream’ over het drama in Noorwegen of ‘Dan zal ik mijn bakkes houwe!’ waar zanger Roelofs duidelijk maakt dat hij zich zal blijven afzetten tegen misstanden in de maatschappij.

Vele songs gaan ook over de Heideroosjes zelf, hun successen en hun moeilijke momenten en ook het waarom ze stoppen. ‘Weg van de meeste weerstand’ is zo een beetje het verhaal van de Heideroosjes en eindigt met de gevleugelde woorden “omdat het nooit meer mooier wordt dan het ooit was’’ en daar krijg je dus de reden waarom.

‘Cease-Fire’ is zowel tekstueel als wat sound betreft een ware hoogvlieger geworden, een half uur lang er nog eens stevig tegenaan gaan. Alleen om die reden, en omdat het toch hun laatste is, is het een aanrader om aan te kopen. In schoonheid eindigen doen ze zeker en vast met deze nieuwste schijf.

Tracklist :

  1. Tot Hier!
  2. Weg Van De Meeste Weerstand
  3. Road Of Mistakes
  4. Tussen De Liefde En De Leegte
  5. Dansen Met De Dood
  6. Knetterhard
  7. Ten Years
  8. Mountains
  9. Burka Blues
  10. Utoya Dreams
  11. Dan Zal Ik Mijn Bakkes Houwe!
Categorie: