Paper Fox - There was A Time

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Eerder deze week speelden Paper Fox een meer dan subliem concertje in het voorprogramma van The Do in AB . Met enkel een EP onder de arm die ze na hun optreden zelf verkochten aan de uitgang konden ze alvast live enorm bekoren.

"There was a Time" heet deze schijf, het begint alvast met een lekker meeslepende 'Fire in Your House'. Luister vooral naar de opvallend warme stem van Lisa, gedragen door een streepje keyboard op de achtergrond, een heel 'rustig' begin. 'Wonderfull'  is dan een beetje strakker, vooral door de inbreng van drum/percussie in het geheel. Het zorgt voor een zelfs heel dansbaar nummer en een van de betere songs op deze EP. 'Our Greenhouse' laat dan meer de instrumentale inbreng van de band horen door gebruik te maken van drum, viool, xylophone tot keyboard met de stem van Lisa die er mooi op inspeelt.  'Not Enough' gaat beetje diezelfde gang op alleen komt de stem nu iets meer op de voorgrond, zelfs redelijk hoog gezongen op bepaalde momenten, maar steeds met dat streepje percussie. We eindigen met weer een lekker meeslepende song, 'Birth' waar de viool een grotere rol lijkt te spelen.

De rode draad door dit album is duidelijk de warme, gevoellige stem van Lisa en de percussie/drum partijen van Stijn. De andere instrumenten als viool geven dan weer een extra magische 'touch' aan het geheel. Voor wie houdt van indie gecombineerd met electronica toestanden is dit alvast een aanrader.

Tracklist :

  • 1. Fire in Your Hous
  • 2. Wonderful
  • 3. Our Greenhouse
  • 4. Not Enough
  • 5. Birth
Categorie: