Steak Number Eight - All in Chaos

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Steak Number Eight - All in Chaos

recensies, erik van damme, Steak Number Eight ,All in Chaos In 2008 wonnen ze Humo's Rock Rally, daarop volgde een geslaagde CD "When The Candle Dies Out". Deze CD is een mooie mengeling tussen post-rock en metal. Dit bracht hen oa op Graspop Metal Meeting en in voorprogramma van de Deftones. Ook op deze ''All is Chaos'' hoor je dat combinatie van post-rock en metal duidelijk.


Bij de songs waar ook op gezongen wordt, komt vooral de geweldige stem van Brent Vanneste boven drijven. De eerste songs sleuren je dan ook mee in een chaos van geluid waar harde en strakke gitaren elkaar afwisselen.

Het 8-minuten-durende 'Black Fall' is dan weer zo een typisch post-rock nummer. Het begint heel traag en gaat vervolgens naar een climax die je verweesd achter laat. Steak Number Eight moet zeker niet onder doen voor menig andere band in het genre en kunnen gerust mee met sommige andere metalbands.

De finale is ronduit schitterend en de cd word afgesloten met een climax 'Man Vs. Man' (volledig instrumentaal). Als bonus-track krijgen we er nog een pareltje van meer dan 8 minuten bovenop 'The Perpetual' genaamd. Ik heb Steak Number Eight steeds een enorm onderschatte band gevonden maar deze schijf bewijst dat ze meer respons verdienen dan ze krijgen.

Ze stellen hun cd voor in de AB Club nu donderdag op 10 Maart. Er bij zijn is een must !!!

Tracklist :

Dickhead (5:58)
Pyromaniac (6:32)
The Calling (3:40)
Black Fall (7:57)
Stargazing (6:01)
Track into the Sky (9:02)
Trapped (4:11)
Man Vs Man (4:42)
Drowning in Your Blood (9:54)
The Perpetual (8:17)

Geschreven door Erik Van Damme

Tags: 
Categorie: