Pharaoh - Ten Years

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Pharaoh - Ten Years

Pharaoh ,Ten Years, erik van damme, recensie, Cruz Del Sur Music Pharaoh is een Amerikaanse Power Metal band. Hun debuut album in 2003 'After The Fire' gooide hoge ogen, vooral dan in Amerika. Twee Full-CD's volgenden in 2006 (The Longest Night) en in 2008 (Be Gone). In afwachting van hun 4de CD  brengt de band nu een EP uit, genaamd 'Ten Years' naar aanleiding van hun 10-jarig bestaan.


Pharaoh is duidelijk een typische Amerikaanse Power Metal band met snerpende gitaren, een meeslepende sound en een stem die soms heel hoog gaat, maar het is toch vooral het gitaarwerk van Matt Johnsen dat heel centraal staat in het geheel. Ondanks dat ze vaak dus dat label 'Power Metal' op hun geplakt krijgen zijn er ook invloeden van pure Heavy Metal met een donker kantje in te vinden. 

Tim Aymar zijn stem doet vooral bij de hoge tonen soms denken aan Ronnie James Dio en combineert dat met een typische 'growl'. De combinatie van die stem en gitaar alleen al zorgen er voor dat deze EP het waard is hem aan te kopen. hij bevat trouwens twee uiterst interessante covers 'White Light' van New Model Army en 'Tormentor' van Slayer. Deze twee nummers zijn in een typisch Power Metal kleedje gestoken, een waardige 'ode' aan de songs van genoemde bands.
 
Voor wie houdt van typische Amerikaanse Power Metal met een donker kantje is deze EP een aanrader. Het is vol verwachting uitzien naar de volgende full cd die later dit jaar zou moeten uitkomen.
 
tracklist :

  • Ten Years
  • When we fly
  • White Light (New Model Army cover)
  • Reflection and the Inevitable Futur
  • Nothing I can Say
  • Tormentor (Slayer Cover)

Geschreven door Erik Van Damme

Categorie: