Arkona - Stenka Na Stenku

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Arkona - Stenka Na Stenku

arkona-stenka_na_stenku.jpgDe Russische pagan/folk metal band Arkona hebben op 27 mei een nieuwe EP uitgebracht. Deze EP getiteld Stenka Na Stenku is een voorsmaakje op het komende full-length album dat Arkona deze zomer wil uitbrengen.

De mini-cd begint met een typisch folk deuntje. Deze titeltrack Stenka Na Stenku geeft een goed beeld weer van de muziek van Arkona: headbangbare pagan/folk metal met de typische elementen in het genre die bij andere metal niet aanwezig zijn, zoals accordeon en blokfluit. Valenki zet dit geluid verder. Dit liedje heeft een sneller tempo dan het vorige en de gitaar wordt meer in de verf gezet.

De volgende track is een akoestische versie van Goi, Rode, Goi! De originele versie van dit liedje is terug te vinden op hun vorige album en is toch wel een van hun bekendste nummers. Deze akoestische versie laat jammer genoeg de screams van frontvrouw Masha achterwege, maar dit zorgt ervoor dat, samen met de rustige instrumenten, een droombeeld gecreëerd wordt dat doet denken aan het bergachtige landschap van hun thuisland en een rustgevend gevoel geeft.

Het volgende liedje Skal is in samenwerking met de band Varg. Zowaar het enige nummer waar gegrunt wordt, de guest vocals van Varg’s zanger. Verder bestaan de lyrics uit een soort mannelijke hymne.

Bij Duren horen we opnieuw Masha. Een typisch pagan liedje om het zo te zeggen met opnieuw enkel clean vocals. De rustige stukken worden afgewisseld met muzikaal hoogstaande tempowisselingen, wat dit nummer op een manier een haast magische tint geeft. De laatste track is Noviy Mir. Een perfecte afsluiter dankzij het rustigere tempo en het meezingbare ‘woohoohooo’. Dit kan als refrein aanzien worden, dat wordt afgewisseld met strofes van gefluister ondersteund met fluitgeluiden.

Deze 24 minuten durende EP is zeker een aanrader voor menig pagan/folk metal liefhebber. Uiteraard weten deze fans dat ze daarvoor bij Arkona steeds aan het goede adres zijn. Arkona zal in ons land op vrijdag 24 juni op Graspop Metal Meeting te zien zijn en komen vervolgens op 16 oktober naar Heidenfest in Trix Antwerpen.

De tracklist:

  • Stenka Na Stenku
  • Valenki
  • Goi, Rode, Goi! (acoustic version)
  • Skal (featuring Varg)
  • Duren
  • Noviy Mir
Geschreven door Tim Vermoens
Categorie: