Broken Hope - Omen of Disease

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Broken Hope

Album: Omen of Disease

Genre: Death metal

Label: Century Media Records

Score: 75/100

Uit het doorzettend karakter van Jeremy Wagner werd in 1998 de brutale death metal band 'Broken Hope' geboren. Dankzij het koppige vermogen en een onnoemelijk grote drijfveer kwam de band dan ook uit de sloppen van de muzikale ondergrond en bracht zo in 1991 hun debuutplaat 'Swamped In Gore' ter wereld. Wat op zijn zachtst gezegd een ronkende brok brutaliteit was die vooruit was op zijn tijd. Het tijdperk van de band was dan ook meteen aangebroken en dat zorgde voor een terechte overstap naar Metal Blade Records waar buiten de re-release van hun debuutalbum ook de daaropvolgende drie platen werden uitgebracht. Na een nieuwe overstap op het indie label waar de band hun 'Grotesque Blessings' uitbracht in 1999 zocht Broken Hope bij het aanbreken van het lentelicht in 2002 hun toevlucht in de duisternis. Wagner en de rest kregen niet enkel de breuk van de band te verduren. Begin 2010, in een periode waar de mogelijkheid op een reünie de band bezighield, bracht vocalist Joe Ptacek (37) zichzelf om het leven. De band besloot echter om door te gaan en liet zo Broken Hope uit de diepe gangen van zijn Inferno herrijzen.

Na een schitterende live opkomst brengen ze ons onder stem van nieuwe vocalist Damian Leski hun zesde studio album 'Omen of Disease'. Een rechtstreekse baseballknuppel op je smoel, onbuigzame stevigheid dat druipt van de ruwe gitaren en knallende baslijnen. Het werk aan de albumhoes is van de hand van Wes Benscoter, die niet alleen al eerder met Broken Hope samenwerkte, maar ook met bands als Slayer, Kreator en Hypocrisy gewerkt heeft. Omen of Disease is niet meteen het meest originele werk in het death metal genre, maar wel het stevigste werk van de band tot dit moment. Het nieuwe stemmenwerk blaast zowat alles tot op het bot weg en het drumwerk bonkt niet meteen als een doetje. Een knappe terugkomst van de band mag dus wel gezegd worden. Zo gaat het dan ook van het prille begin tot het bittere eind, mits de nodige goorheid in de teksten en een aan de fantasie overgelaten luisterspel aan het einde van 'Rendered Into Lard'.

Dit nieuwste werk van de band is alleszins in heel zijn glorie compleet af te raden voor gevoelige oren en de zwakkere medemens. Stel het vooral als volgt. Heb je nu en dan nood aan een portie death metal die op je in hakt als Patrick Bateman in American Psycho? Hou je ervan als het bloed gutsend je oren verlaat door de raggende gitaren in een van de stevigste genres die de metalwereld bevat? En niet te vergeten, vind je een goede hersenschudding erbij horen als je muziek luistert? Dan is Omen of Disease van Broken Hope het nieuwste materiaal om je muzikaal een erectie te geven die langer nazinderd dan het beruchte blauwe pilletje.

Tracklist:

  1. Septic Premonitions (Intro)
  2. Womb Of Horrors
  3. Ghastly
  4. The Flesh Mechanic
  5. Rendered Into Lard
  6. Omen of Disease
  7. The Docking Dead
  8. Give Me The Bottom Half
  9. Predacious Poltergeist
  10. Blood Gullet
  11. Carnage Genesis
  12. Choked Out And Castrated
  13. Incinerated (2013 Redux)

Meer info over Broken Hope:

broken hope omen of disease cover

Categorie: