Southbound Fearing - Bad Dreams And Melodies

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Southbound Fearing

Album: Bad Dreams And Melodies

Genre: Christian Rock

Label: Red Cord Records

Score: 60/100

De Amerikaanse band Southbound Fearing is een succesvolle band geworden in het christelijke muziek wereldje. Door hun laatste album hebben ze twee top-20 singles verkregen in ‘the Billboard Christian Rock’-radio chart en hebben zo eigenlijk zichzelf enorm overtroffen. Daarnaast hebben ze met hun nieuwe album, genaamd ‘Bad Dreams And Melodies’, enorm goede hoop. Hun album klimt met grote sprongen vooruit in de toplijsten van de Christian Rock. Binnenkort deelt de band ook het podium met de bands Embers In Ashes en Silversyde. 

Het album ‘Bad Dreams And Melodies’ brengt geweldige radiovriendelijke rockmuziek met variatie van punk/pop(rock). Bands als Anberlin en Story Of The Year waren klaarduidelijk een invloed voor de band. Southbound Fearing brengt met het album spirituele teksten en positieve en aanmoedigende muziek gemixed met een tikkeltje heavy rock waar krachtige vocalen een sterk punt zijn. Het is belangrijk hierbij te weten dat elke song centraal staat met het teken van Jezus Christus in een meer spirituele vorm. Het minpunt hiervan is dat het vaak lijkt op een compilatie-CD.

Southbound Fearing weet het publiek mee te voeren in refreinen die heel erg catchy zijn. Toch komt voor mij het mainstream gehalte enorm naar voor. Dit vind ik persoonlijk heel erg jammer, want deze band heeft enorm veel potentieel om het te maken in het underground wereldje.

De tracklist van het album ‘Bad Dreams And Melodies’ bestaat uit de volgende tracklist:

1. The Love That Never Fails
2. I Heard The River
3. Bad Dreams And Melodies
4. Something Greater
5. The Only
6. Vale Tudo
7. Slander
8. When I’m Blind
9. Hold Fast
10. Control

Meer info over Southbound Fearing:

Categorie: