Interpol - El Pintor

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Interpol

Album: El Pintor

Genre: Indierock / Postpunk

Label: Pias

Score: 81/100

Wie dacht dat Interpol bij de pakken zou blijven zitten na het vertrek van bassist en medefrontman/songschrijver Carlos Dengler, komt thuis van een kale reis. Op hun vijfde langspeler klinkt Interpol eerder herboren dan gestorven. ‘El Pintor’, een anagram van Interpol of het Spaans voor ‘de schilder’, beiden zijn van toepassing. De band klinkt zwart als de hoes, met af en toe een rode, passionele, bloederige sneer, maar klinkt ook terug als het Interpol dat we kennen van het sublieme debuutalbum 'Turn on the Bright Lights' en diens opvolger 'Antics'.

Voor het mixen van ‘El Pintor’ werd in zee gegaan met de zeer gerenommeerde mixer Alan Moulder. Hij tilde ook albums van onder andere Nine Inch Nails en The Smashing Pumpkins naar een hoger niveau. Hij zorgde voor de donkere, doch toegankelijke sound.  

Diegenen die op Rock Werchter aanwezig waren, werden al getrakteerd op ’Anywhere’ en ‘All the Rage Back Home’. Dit laatste nummer werd in augustus ook al op de wereld losgelaten als single en is de openingstrack van ‘El Pintor’. Het zou zo kunnen weggelopen zijn uit een van de eerste twee albums, om maar te zeggen dat dit nummer er boenk op zit! Zanger Paul Banks experimenteert af en toe met zijn stem, zoals hij ook al deed op zijn solo uitstapjes. Hij is duidelijk gegroeid als zanger en niet alleen als zanger. Op ‘El Pintor’ neemt hij ook alle basspartijen voor zijn rekening en hij doet dit met verve! ‘My Blue Supreme’ is misschien een beetje atypisch, een beetje te ‘opgewekt’ voor Interpol, maar misstaat zeker niet op het album. Op ‘Ancient Ways’ lijkt Banks af te rekenen met het verleden. Dus misschien toch een knipoog naar de stijlbreuk met het vorige, net iets mindere album, waar sommigen Interpol al begraven hadden? Gasten genoeg op hun nieuwe langspeler. Brandon Curtis (The Secret Machine) speelt mee op ‘All the Rage Back Home’, ‘Ancient Ways’, en ‘Twice as Hard’. Roger Joseph Manning Jr. (Beck/Jellyfish) verleent dan weer zijn hulp op ‘Tidal Wave’, een sterk nummer waarin drum, keyboard en gitaarspel mooi met elkaar in duel gaan en waar je het water bijna voelt! Rob Moose (Bon Iver) zorgt met zijn vioolspel voor een perfect samenspel op ‘Twice as Hard’, een typisch melancholisch Interpolnummer en een perfecte afsluiter van een zeer geslaagd album.

Fans halen opgelucht adem, want Interpol staat er terug. Zij die er niet stonden op Werchter krijgen een herkansing in Vorst Nationaal op 24 januari 2015!

Tracklist:

  1. All the Rage Back Home
  2. My Desire
  3. Anywhere
  4. Same Town, New Story
  5. My Blue Supreme
  6. Everything is Wrong
  7. Breaker 1
  8. Ancient Ways
  9. Tidal Wave
  10. Twice as Hard

Meer info over Interpol:

interpol el pintor cover

Categorie: