Peter Pan Speedrock - Buckle Up And Shove It!

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Peter Pan Speedrock

Album: Buckle Up and Shove it!

Genre: Speedrock

Label: Steamhammer / SPV

Score: 82/100

En hopla, het Eindhovense rocktrio Peter Pan Speedrock (PPS) komt op de proppen met studioalbum nummer 9, ‘Buckle Up And Shove It!’ genaamd. Zanger/guitarist Peter Van Elderen, bassist Bart Geevers (aka Bartman), drummer Bart Nederhand hebben hun tijd genomen, want de nieuwe schijf verschijnt vier jaar na het vorige studioalbum ‘We Want Blood!’.

Het feit dat ze ondertussen hun eigen studio in Eindhoven hebben gebouwd, zal daar wel mee te maken hebben. Maar de magie van PPS (opgericht in 1996) is niet verloren gegaan en hun houdbaarheidsdatum is nog lang niet overschreden. PPS serveert het beproefde recept van snelle harde rocksongs overgoten met een sausje punkinvloeden en een snuifje rockabilly-poeder.

Openingstrack en eerste single ‘Get You High’ zet direct de toon en andere hoogtepunten zijn ‘Murdertruck’, ‘Loose Women And Loud Guitars’, de geslaagde coverversie van The Damned hun klassieker ‘New Rose’, ‘Wide-Eyed And Thirsty’, de titeltrack ‘Buckle Up & Shove It’, en het album wordt afgesloten met nog een cover, ditmaal het oudje uit 1965 ‘Heart Full Of Soul’ van The Yardbirds. In totaal 13 songs, goed voor een speelduur van 39 minuten.

Check gerust de website van PPS, want gewoontegetrouw staan er weer veel optredens gepland, zowel in zaal als op festivals. En het door hen georganiseerde festival Speedfest staat gepland voor zaterdag 22 november 2014 in Klokgebouw Eindhoven.

Tracklist: 

  1. Get You High
  2. Whatever Man
  3. Murdertruck
  4. Tunnelvision
  5. Bad Thing
  6. Loose Women and Loud Guitars
  7. New Rose
  8. ote To Self
  9. ide-Eyed And Thirsty
  10. Buckle Up & Shove It
  11. Dead Ringer
  12. Doin’ The Nasty
  13. Heart Full Of Soul

Meer info over Peter Pan Speedrock:

peter pan speedrock buckle up and shove it cover

Categorie: