Moonbow - Volto del Demone

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Moonbow

Album: Volto del Demone

Genre: Stoner rock

Label: eigen beheer

Score: 64/100

Wie dacht dat de jaren negentig stoner rock volledig geëxploiteerd en kaalgeplukt achtergelaten hadden, kan zich gaan beraden. Met een tweede album onder de arm probeert Moonbow de grenzen van het genre immers te verleggen. ‘Volto Del Demone’ biedt een akoestische (!) stoner-folk infusie, waarbij de woestijntaferelen onvermijdelijk aan het brein ontspruiten.

Lang wachten op een eerste aha-erlebnis is het dan ook niet. Devil’s Floor zorgt met het inleidend streepje viool en mandoline voor een ongehoorde invalshoek. Pas wanneer Matt Bischoff het keelgat opentrekt, daagt het dat dit werkelijk een stoner plaat kan zijn. De vocalist haalt zijn mosterd bij pionier-in-het-genre Dave Wyndorf, al vallen er ook parallellen te trekken met o.a. Blaze Bailey. Waar deze openingstrack nieuwe mogelijkheden aanbiedt met een blend van americana en desert rock, klinkt Take Me Home vervolgens erg vertrouwd. Het vroege Alice In Chains is nooit veraf, waardoor de innovatiefactor minder uit de verf komt. Interessanter klinkt Volto del Demone, dat met een atmosferisch en mystiek karakter weet te begeren. Deze titeltrack zou overigens in een klassieke western perfect tot zijn recht komen. Daarna kabbelt het album rustig voort zonder nog echte uitschieters te produceren. Vervelen doet het niet, bijblijven evenmin.

Moonbow verdient absoluut respect om met ‘Volto Del Demone’ het experiment aan te gaan, al slaagt men maar gedeeltelijk in de opzet. Behalve de eigenzinnige instrumentatie zijn de liedjes vrij doordeweeks gebleven. Arrangementsgewijs speelt men op veilig, waardoor het nooit echt uitnodigt tot een verdere diepgaande luisteranalyse.

Tracklist: 

  1. Devil's Floor
  2. Take Me Home
  3. Volto del Demone
  4. The Wait
  5. Memories Ahead
  6. Mission 35
  7. One Way to Die
  8. Face of the Demon (feat. HANK3)

Meer info over Moonbow:

moonbow volte del demone

Categorie: