Orange Outlaw - Desert Wolf

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Orange Outlaw

Album: Desert Wolf

Genre: Oldschool Hard Rock / Metal

Label: Eigen beheer

Score: 80/100

Orange Outlaw. Een band die in de hedendaags cultuur nog redelijk onbekend is, maar met hun debuutalbum ‘Desert Wolf’ zullen ze zeker de serieuze aandacht krijgen die ze verdienen.

Deze Amsterdamse band is in 2011 opgericht door bassist Jeffrey Bryan en gitarist Dirkjan de Wit. Na een tijdje werden zanger Sven Cornelissen en drummer Mark van Grieken er ook bijgehaald om deze sterke hardrockformatie aan het grote publiek voor te stellen.

De stijl van Orange Outlaw is zeer dynamisch en experimenteel, waardoor de invloeden van de klassieke hard rock en heavy metal wegsmelten. Je kan het een beetje vergelijken met een mengeling van bands als Kiss, Aerosmith, Alice Cooper, Bon Jovi en Creed.

Het is belangrijk om te weten dat hun muziek bestaat uit melodische zanglijnen, sterke en experimentele gitaarriffs, een sterke onderliggende bas en zware drums. Hierdoor laat Orange Outlaw heftige en melodische aspecten samensmelten om tot een eigen volwaardig geluid te komen. Tekstueel is deze band ook gericht op het perspectief van emotionaliteit en diepte, waardoor de samenwerking tussen muziek en tekst perfect in zijn geheel naar voren komt.

Het is duidelijk dat Orange Outlaw veel potentieel heeft en met hun eerste album zullen ze zeker menig harten scoren. We zijn benieuwd naar de toekomst!

Tracklist:

 1. Charger
 2. Glam On The Streets
 3. Point Of No Return
 4. Nobody Wants Me Tonight
 5. Mary Jeane
 6. El Blanco
 7. To Me You’re Done
 8. Fast And Deadly
 9. Your Game Is Killing Me
 10. Getting Paranoid
 11. Running Again

Meer info over Orange Outlaw:

orange outlaw desert wolf cover

Categorie: