Diemonds - Never Wanna Die

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Diemonds

Album: Never Wanna Die

Genre: hard rock

Label: Napalm Records

Score: 88/100

Bij metal bands uit Canada zullen velen spontaan denken aan bands zoals 3 Inches Of Blood, Kataklysm, Annihilator of Anvil. Toch is Diemonds een naam om zeker te onthouden. Deze band werd in 2006 opgericht in Toronto. Diemonds brengt ons heavy metal in zijn meest pure vorm. Wat deze band ook extra uniek maakt is zangeres Priya Panda. Zij heeft een groot aandeel in het succes van deze band.

Deze band kan ook al een mooie discography voorleggen. In 2011 en 2012 werden er zelfs limited edition cassettes verkocht. Op het gebied van bandleden was er een verschuiving tussen 2007 en 2011.

Het album 'Never Wanna Die' doet denken aan de goede old school heavy metal periode. Het eerste album zet al direct de toon. Het eerste nummer is tevens ook de title track. Het nummer is snel en ruig. Dit is wat we van een heavy metal nummer willen horen. Hell Is Full is een nummer waar de band zeer trots op kan zijn. De gitaarriffs worden strak gespeeld en de backing vocals zorgen ervoor dat je onmiddellijk wilt meezingen. De eerste single die verscheen van dit album was Over it. Ook hier is weer de drang om mee te zingen zeer groot. Het nummer is iets rustiger dan de vorige nummers maar hier krijgen we een solo te horen om U tegen te zeggen. Heavy metal is zeker voor de gitaristen een zeer boeiend genre en als je je afvraagt waarom dan luister maar naar dit nummer.

Als een band een badass zangeres heeft kan het natuurlijk niet anders dan een nummer aan haar op te dragen. Ain’t that Kinda Girl is een nummer waar de kwaliteiten van Panda naar boven komen. De overgang van cleane naar ruige vocals verloopt zeer soepel. Op het moment dat we luidkeels aan het meebrullen zijn met dit nummer stopt de zang voor weer een geweldige gitaarsolo. Even stoppen met zingen, de solo bewonderen en na de solo weer verder brullen. Natuurlijk is er ook een trager nummer waar we vooral de cleane vocals van Panda kunnen bewonderen. We zijn aangekomen bij het nummer Secret. De typische ruige instrumentale lijnen klinken niet zo zwaar door als bij de andere nummers en hierdoor sluit het nummer meer aan bij een rock and roll ballade.

Better Off Dead haalt het tempo weer omhoog. Door de lyrics van dit nummer komen we meer van deze band te weten. Uit deze harde lyrics kunnen we besluiten dat deze band niet bang is om voor hun mening uit te komen en dat ze hun mening uiten hoe ze willen. Dit is op instrumentaal gebied ook zonder twijfel een van de meest complexe nummers. De gitaristen laten horen wat ze kunnen en tijdens de solo wordt er lustig gesweeped en getapped. Tijdens het luisteren van de vorige nummers horen we een zeer unieke klank maar toch kunnen we een vergelijking maken met de legendarische metal band Mötley Crüe. De riff van Forever Untamed deed een beetje aan bovengenoemde band denken. Wild At Heart is een deftig nummer. Hier wordt er minder gezongen maar meer verteld. Panda kan deze stijl aan maar ze heeft bewezen wat ze aankan en hierdoor horen we haar ruigere kant liever.

Waar we bij het vorige nummer op onze heavy metal honger bleven zitten maakt Meet Your Maker het dubbel en dik goed. Hier krijgen we de klassieke heavy metal vibe over ons heen. We hebben het al vaak over de solo gehad en ook nu eist de solo weer de aandacht op. Afsluiten doet Diemonds met Save Your Life. Dit is niet het klassieke snelle heavy metal nummer maar er worden tussenin kleine pauzes op instrumentaal gebied ingelast waardoor we de klank nog meer gaan appreciëren. De backing vocals zorgen ervoor dat de sfeer goed zit. Hierdoor is het ook zeer moeilijk om niet met dit nummer te willen meebrullen.

Het vorige album 'The Bad Pack' uit 2012 zette de band op de kaart. 'Never Wanna Die' schakelt toch nog een versnelling hoger. De nummers zijn zeer goed geschreven en het is onmogelijk om als heavy metal fan niet mee te brullen met al deze geweldige nummers. Oké, toegegeven, waar Wild At Heart ons een beetje in de steek liet maken de andere nummers het dubbel en dik goed. Dit is een band die veel meer aandacht verdient dan dat ze nu krijgt. Op instrumentaal vlak zit alles zeker goed en er zijn niet veel zangeressen die dit genre beter beheersen als Priya Panda. Dit is zonder twijfel een van de meest ondergewaardeerde zangeressen in het genre. Dit album zou de aandacht moeten krijgen die het verdient. Het wordt tijd dat deze band ook door Europa begint te touren en aan festivals begint te denken!

Tracklist: 

  1. Never Wanna Die
  2. Hell Is Full
  3. Over It
  4. Ain’t That Kinda Girl
  5. Secret
  6. Better Of Dead
  7. Forever Untamed
  8. Wild At Heart
  9. Meet Your Maker
  10. Save Your Life

Meer info over Diemonds:

 

diemonds never wanna die cover

Categorie: