Five Finger Death Punch - Got Your Six

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Five Finger Death Punch

Album: Got Your Six

Genre: Alternative metal

Label: Eleven Seven Music / Warner ADA

Score: 80/100

Five Finger Death Punch, beter gekend als FFDP of 5FDP, is een Amerikaanse metalband die in 2005 is opgericht. Deze band mag nog maar tien jaar oud zijn, toch hebben de Amerikanen al een mooie reputatie in de metalwereld. In 2011 brachten 5FDP het album American Capitalist uit dat in één jaar tijd meer dan 500.000 kopieën verkocht waardoor het een Gold album award kreeg en het nummer Coming Down kreeg in 2012 de ‘Song of the year’-award toegewezen. Nu zijn de Amerikanen terug met hun zesde album ‘Got Your Six’.

Het album opent met de titeltrack Got Your Six, een krachtig nummer waar vooral de lyrics opvallen. Ivan Moody, de zanger, heeft een zeer sterke en intensieve stem waardoor de song een meerwaarde krijgt samen met de gitaarsolo van Jason Hook. De betekenis achter de titel is dat het een militaire term is voor ‘I’ve got your back’, oftewel dat iemand je steunt of beschermt. We kunnen meteen meegeven dat geen enkel ander nummer op het album aan deze opzwepende opener kan tippen. 5FDP trekt in elk geval hiermee goed de aandacht en laat je watertanden naar meer.

Het tweede nummer op deze plaat heeft een stille intro van maar liefst één minuut, hierdoor zouden luisteraars kunnen denken dat hun CD niet werkt, maar het is de intentie van de band dat die stilte er is. Het nummer heet Jekyll and Hyde en voor wie het boek ‘Strange case of doctor Jekyll and Mr. Hyde’ niet kent, dit gaat over een gerespecteerde dokter met een gespleten persoonlijkheid. De dokter is een brave man en zijn tweede persoonlijkheid is de maniakale Mr. Hyde. Vele mensen zullen wel al eens gevoeld hebben alsof ze twee verschillende persoonlijkheden hebben en dat ze zich altijd anders moeten opstellen naar de buitenwereld toe, 5FDP laat dit gevoel heel goed overkomen.

Enkele andere nummers die de kop zeker opsteken op dit album zijn Ain’t My Last Dance, Diggin’ My Own Grave en My Nemesis. Hier is het vooral de gitaarriffs in combinatie met Moody zijn intensieve stem dat deze nummers zo goed maken. Het zijn ook knappe staaltjes aan geschreven teksten die in je gedachten blijven rondzweven. Deze nummers zullen live een kraker zijn.

Het verdict voor dit album is: er zitten wat standaard nummers bij, maar zeker en vast ook enkele hoogstaande nummers. Een sterk album waar elke liefhebber van 5FDP zeker van zal kunnen genieten.

Tracklist:

  1. Got your six
  2. Jekyll and Hyde
  3. Wash it all away
  4. Ain't my last dance
  5. My Nemesis
  6. No sudden movement
  7. Question everything
  8. Hell to pay
  9. Diggin' my own grave
  10. Meet my maker
  11. Boots and blood

Meer info over Five Finger Death Punch:

five finger death punch got your six cover

Categorie: