Blood Youth - Inside My Head

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Blood Youth

Album: Inside My Head

Genre: Melodische hardcore

Label: Rude Records

Score: 95/100

Blood Youth is een reproductie van de band Climates. Deze ontstond in oktober 2014, maar door interne veranderingen (o.a. het zoeken naar een nieuwe zanger) besloot men de naam te veranderen naar Blood Youth. 

Na een paar intensieve maanden voorbereiding heeft de band hun EP ‘Inside My Head’ voorgesteld aan het publiek. Deze is een concreet voorbeeld van de directheid van Blood Youth, zowel in muziek als lyrics. Brutaal en zwaar maar tegelijkertijd erg verfrissend. Melodische hardcore is hier de duidelijke bron; de invloeden zijn te vinden bij bands als Stick To Your Guns, Architects, BEAR, Evergreen Terrace, No Bragging Rights, en zoveel meer.

‘Inside My Head’ biedt het publiek groovy riffs met brilliante vocalen die door merg en been zullen gaan. Aan de andere kant hoor je een poppy rock band waar de melodieën duidelijk ruig en ruw zijn. Het gevoel dat Blood Youth je geeft in muziek is fenomenaal. Lekkere breakdowns, heerlijke lyrics, buitengewone vocale technieken, … wat wil je nog meer? Deze band geeft je wat je wilt. Hardcore in zijn eigen formatie.

Tracklist:

  1. Piece By Piece
  2. Failure
  3. Cold Sweat
  4. Dead Space
  5. Big Smoke

Meer info over Blood Youth:

blood youth inside my head cover

Categorie: