Disturbed - Immortalized

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Disturbed

Album: Immortalized

Genre: Nü-metal

Label: Reprise

Score: 90/100

Disturbed is terug en hoe! In 2011 liet de groep weten dat ze een pauze gingen inlassen, wat vele fans in verdriet achterliet. Na vier jaar stilte brengen ze opeens het nummer The Vengeful One uit dat voor veel commotie en vragen zorgde. Enkele weken later kwam ook de single ‘Immortalized’ met kort daarop ‘Fire it up’. Het nieuwe album, genaamd ‘Immortalized’ was een feit en wat een album is dat geworden! Met maar liefst 16 nummers, waarvan drie bonustracks, toont Disturbed aan de wereld en hun publiek dat ze het nog steeds kunnen.

Het album opent instrumentaal, zoals we al gewoon zijn van de vorig plaat ‘Asylum’. Daarop volgt het nummer Immortalized dat voor velen in de stijl van ‘Indestructible’ lijkt. In de zin dat David zingt over hoe hij de strijd aangaat en zal winnen. De catchy lyrics en geweldige gitaarriffs maken van dit een zeer krachtig nummer waar het publiek helemaal in los kan gaan. The Vengeful One zal voor vele diehard fans klinken als Another Way to die van het ‘Asylum’ album. Hier wordt gezongen over hoe de mensen de wereld verwoesten, het enige aspect dat anders verandert is het feit dat er nu ook gezongen wordt over een duistere messias die de mensheid verlost van al het kwaad. De drums en gitaarspel zijn ook iets zwaarder bij dit nummer.

De song die voor het meeste oproer zorgde was waarschijnlijk Fire it up. Het gaat over drugs, een onderwerp dat we niet gewoon zijn van de groep en al zeker niet in deze context. Maar de catchy tunes maken het toch zeer geslaagd. Het is goed om te horen dat ze ook iets anders durven te brengen. Verder heeft het album een goeie combinatie gemaakt tussen ruige nummers zoals Who taught you how to hate, Open your Eyes en You’re Mine. Maar ook zachtere nummers zoals Eye of the Storm en Sound of Silence.

Het is geleden sinds ik voor het eerst Darkness hoorde van het album ‘Believe’ dat ik ben stilgevallen bij het horen van David zijn stem. De adembenemende cover heeft mij de volle vier minuten en zes seconden muisstil gekregen. De krop in mijn keel was zwaar en de tranen stonden in mijn ogen. Vaak zijn covers een mooi eerbetoon aan een nummer of een groep, maar hier hebben ze het,in mijn ogen, verbeterd.

Dit is een abnormaal geslaagd album, van de instrumentale opener tot de drie bonustracks op het einde. Disturbed heeft zich, weer maar eens, bewezen en dit album is zijn plaats bij mijn collectie meer dan waard!

Tracklist: 

  1. Eye of the storm
  2. Immortalized
  3. The vengeful one
  4. Open your eyes
  5. The light
  6. What are you waiting for
  7. You're mine
  8. Who
  9. Save our last goodbye
  10. Fire it up
  11. The sound of silence
  12. Never wrong
  13. Who taught you how to hate
  14. Tyrant(Bonus track)
  15. Legion of monsters (Bonus track)
  16. The brave and the bold (Bonus track)

Meer info over Disturbed:

Categorie: