Set In Motion - Like Sand Through Our Fingers

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Set In Motion

Album: Like Sand Through Our Fingers

Genre: Metal / Rock / Alternative / Contemporary Post-Hardcore

Label: This Is Core

Score: 50/100

De Italiaanse band Set In Motion, gevormd in 2012, is een nogal redelijk onbekend bandje. De band bestaat uit leden van Ready Set Fall en We Get The Light, die de ambitie had om een genre uit te brengen vanuit hun verschillende muziek smaken. 

Set In Motion slaagt hier niet volledig in, aangezien er hier en daar nog wel sprake is van amateuristische trekjes op de EP ‘Like Sand Through Our Fingers’.

Op deze EP wordt duidelijk dat de screams in combinatie met de heldere vocalen niet de perfecte combinatie zijn. Het is vaak irriterend hoe de samenhang tussen deze twee soorten wordt gebracht. De muzikale technieken zijn te horen, maar de combinatie tussen stemtechieken en lyrics werpt zijn vruchten niet af. De samenhang is niet altijd even goed, waardoor de muziek een beetje uiteen valt. Er is geen duidelijke diepgang te vinden. 

De muziek van deze band is een combinatie van post-hardcore, rock, metalcore en mathcore, maar specialer wordt het er niet op. Het is een beetje teveel van het goede. Set In Motion zal zijn lijnen strakker moeten gaan trekken, zodoende duidelijkheid te creëren.

Tracklist:

  1. While It Burns
  2. The Sleeper Must Awaken
  3. Unashamedly
  4. Last Exile
  5. Fury On Me
  6. Something Missin’

Meer info over Set In Motion:

Categorie: