System Overthrow - System Overthrow

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: System Overthrow

Album: System Overthrow

Genre: Thrash metal

Label: eigen beheer

Score: 73/100

De Nederlandse heavy speed thrash metalband System Overthrow komt met zijn eerste release (fully independent) aandraven en doet dit met 8 korte nummers die geheel conform de genre-omschrijving voor het volle pond full speed ahead gaan.

Zowel band, plaat als openingsnummer zijn System Overthrow getiteld, bijna een system overkill. Anderzijds is dit de ideale gelegenheid om zichzelf voor te stellen, wat ze eigenlijk met brio doen. Het tempo wordt zo strak gehouden dat we al middenin het derde nummer zitten vòòr we er erg in hebben. Het openingskwartet springt dan ook het felst in het oog, en met songtitels als Cry Or Die, Raining Death en  Raise From The Ashes zijn geen universitaire studies nodig om door te hebben waarvoor de groep garant staat.

In Raining Death is het al dood en verderf wat de klok slaat. De mokerslagen zijn niet meer op de vingers van onze beide handen te tellen. Wie na deze woeste uithaal uit de as weet te herrijzen zal hier een zalige metalplaat aan hebben. Ons wisten ze in ieder geval te overtuigen, hoewel de storm na het nog steeds uitstekende Horror wel luwde. Mooi en fel debuut!

Tracklist: 

  1. System overthrow
  2. Cry or die
  3. Raining death
  4. Rise from the ashes
  5. Horror
  6. Pitfighter
  7. Lycanthropy
  8. Fallen angel

Meer info over System Overthrow:

system overthrow cover

Categorie: