Powerwolf - Blessed and Possessed

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Powerwolf

Album: Blessed and Possessed

Genre: Power metal

Label: Napalm Records

Score: 86/100

Twee jaar na hun album ‘Preachers of the Night’ brengt Powerwolf hun nieuwste album uit: ‘Blessed and Possessed’. Dit is het zesde album van de Duitse power metal band.

Het album opent met de titeltrack Blessed and Possessed, dit zet direct de stijl voor de rest van het album. Snelle riffs en een krachtige stem is waar de band zeer goed in is en ze tonen weer maar eens hun kunsten in deze song. De religieuze lyrics maken de stijl van Powerwolf  compleet. Army of the Night, het ritme van de drums zorgt er direct voor dat je helemaal wil losgaan. Dit in combinatie met de catchy lyrics en geweldige gitaarsolo maakt van dit nummer een hit.

Ook Armata Strigoi heeft de potentie om een heuse livekraker te worden. Dit was de eerste single die gereleased werd van hun nieuw album. Het zorgde er hierdoor ook voor dat de limited edition preorder snel uitverkocht was. Powerwolf weet hoe een song te schrijven waarvan de lyrics op repeat staan in je hoofd. Higher than Heaven is hier een goed voorbeeld van. Een zeer hoog tempo, snelle riffs en drums maken van dit een zeer krachtige song. Niet-religieuze fans zullen nog steeds uit volle borst het refrein meezingen doordat Attila (vocalist) de adrenaline 'higher than heaven' maakt.

Sanctus Dominus, voor mensen die geen Latijn hebben gestudeerd is dit een minder verstaanbare song. Toch is het een zeer krachtig nummer. Wie ooit een speedcursus in Latijn nodig heeft hoeft alleen maar naar Powerwolf te luisteren. Desalniettemin is dit een prachtsong en past het perfect in het album. Let there be Night is de laatste song van hun album en wat een afsluiter. Maar liefst zeven minuten en 18 seconden die je volledige aandacht eisen en je niet loslaten. De Latijnse lyrics en Engelstalig refrein maakt dit een zeer goed nummer. Het eindigt op minuut vijf, maar de sfeer die erna gecreëerd wordt zorgt voor een goeie afsluiter van het album.

Wie de limited edition vooraf besteld heeft is in for a treat: een kelk uit metaal met de initialen van de band, hun album ‘Blessed and Possessed’ en een extra coveralbum ‘Mettalum Nostrum’. In dit album coveren ze bekende bands waaronder: Judas Priest, Ozzy Osbourne, Amon Amarth, Iron Maiden en nog enkele andere.  

An album worth buying by a band worth seeing! Onder andere op Alcatraz Hard Rock & Metal Festival!

Tracklist: 

 1. Blessed and Possessed
 2. Dead Until Dark
 3. Army Of The Night
 4. Armata Strigoi
 5. We Are The Wild
 6. Higher Than Heaven
 7. Christ & Combat
 8. Sanctus Dominus
 9. Sacramental Sister
 10. All You Can Bleed
 11. Let There Be Night

Meer info over Powerwolf:

powerwolf blessed and possessed cover

Tags: 
Categorie: