Borealis - Purgatory

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Borealis

Album: Purgatory

Genre: Dark melodic metal

Label: AFM

Score: 87/100

Borealis is een Canadese band die al sinds 2005 meedraait in de muziekwereld. Ze hebben al een demo en 2 albums op hun naam staan, 'Purgatory' is nu het derde full length album.

Het album begint met Past The Veil, de eerste geluiden die je hoort zijn een hartmonitor en een huilende baby. Het huilen stopt en de hartmonitor geeft een hartstilstand aan. De seconde erna begint het nummer pas echt als de gitarist zijn kunsten toont met zijn speedy riffs. Matt Marinelli (lead vocals) heeft een stem waar engelen nog jaloers op zouden zijn. Het nummer duurt vijf minuten en zelf dit is veel te kort voor zo'n prachtnummer. From The Ashes, de intro is al genoeg om te willen leren drummen. Zalige heavy backing rhythms met complexe riffs en intense lyrics maken dit een uniek en volmaakt nummer. De vrouwelijke vocaliste haar zachte stem samen met die van de leadzanger zorgt voor een unieke combinatie dat helemaal past in het nummer. De emoties die ze proberen uit te drukken komen hierdoor volledig tot hun recht.

Destiny, een song die al het meest gespeeld is van het hele album doordat het zo in je hoofd blijft hangen. Je gaat volledig op in wat de zanger vertelt en zijn lyrics beschrijven exact hoe iemand zich kan voelen. Borealis laat ook hun zachte kant blijken met Darkest Sin en Rest my Child. Deze songs zijn veel zachter dan de rest, maar hierdoor zeker niet minderwaardig. Het is een goeie afwisseling om even te kalmeren voor je weer volledig los gaat bij de andere nummers op dit album. Purgatory toont weer maar eens hoe getalenteerd de band is zowel muzikaal als vocaal. Matt Marinelli heeft zeer goeie controle over zijn stem en weet heel goed te combineren tussen een zachte, zwoele- en een heavy, donkere stem.

Een zeer goed en sterk album dat zijn punten meer dan waard is. Een echte aanrader voor de fans van dark melodic metal!

Tracklist:

  1. Past The Veil
  2. From The Ashes
  3. The Chosen On
  4. Destiny
  5. Darkest Sin
  6. My Peace
  7. Place Of Darkness
  8. Welcome To Eternity
  9. Sacrifice
  10. Rest My Child
  11. Purgatory
  12. Revelation

Meer info over Borealis:

borealis purgatory cover

Categorie: