Max Pie - Odd Memories

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Max Pie

Album: Odd Memories

Genre: Progressive power metal

Label: Mausoleum Records

Score: 85/100

Met het derde album van de Belgische band Max Pie wordt de progressieve metal in ons land opnieuw op de kaart gezet. ‘Odd Memories’ breidt een vervolg aan ‘Initial Process’ en ‘Eight Pieces – One World’. Wat opvalt is dat de complexiteit van de muziek alsook de zware klanken zijn toegenomen. De band is immers ervaring rijker wat hen naar een hoger muzikaal niveau brengt. Denk muzikaal aan Rhapsody of Symphony X. Niet mis als dit de vergelijkingen zijn.

Een epische intro geeft het startschot, die een beetje jammerlijk gewoon Odd Memories Opening heet. Gelukkig neemt de originaliteit toe met Age of Slavery, een bom van een song. Een heel complex gestructureerd nummer, maar alles past perfect op zijn plaats. Max Pie wordt hierin goed samengevat: fantastische gitaarriffs, keyboardmelodieën om bij weg te zweven en een sterke drum die het snelle tempo bepaald. Daarop laat zanger Tony Carlino zich van zijn beste kant horen met zijn hoge stem die perfect bij de muziek past. Maar het is niet al snel drum- en gitaarwerk, Max Pie laat zich ook van hun zachte kant zien. Hold On heeft een prachtige, rustige melodie en een mooie tekst.

De combinatie van power metal en progressive zijn goed met elkaar verweven op heel het album. Toonaangevend is het keyboard doorheen al de nummers zoals dat altijd bij progressive metal is. Speciaal hier is dat het viertal van Max Pie bijgestaan wordt door toetsenist Julien Spreutels van Epysode en Ethernity. Gitaarsolo’s kom je ook niet tekort, luister als voorbeeld maar eens naar het sublieme Promised Land en het catchy Unchain Me, wat zeker single materiaal is.

Max Pie is krachtiger en melodischer dan tevoren. ‘Odd Memories’ is een volgende stap in de carrière van de band. Het album bevat 10 gevarieerde progressive power metal songs die zeer goed geproduceerd en opgenomen zijn, de kwaliteit is duidelijk hoorbaar. Met dit uitstekend klinkend album doen ze een gooi naar meer succes. Zeker het beluisteren waard!

Tracklist: 

  1. Odd Memories Opening
  2. Age of Slavery
  3. Odd Future
  4. Promised Land
  5. Love Hurts
  6. Don't Call My Name
  7. Hold On
  8. Unchain Me
  9. Cyber Junkie
  10. The Fountain of Youth

Meer info over Max Pie:

max pie odd memories cover

Tags: 
Categorie: