Lord Dying - Poisoned Altars

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Lord Dying

Album: Poisoned Altars

Genre: Sludge Metal

Label: Relapse Records

Score: 82/100

Relapse Records: een onafhankelijk platenlabel dat in de loop der jaren echt een klinkende naam is geworden in het heavy muziekwereldje. Vanuit de underground heeft Relapse zich opgewerkt tot een gerespecteerd muzieklabel dat talenten een springplank biedt om zich in de kijker te spelen. Sommige van die talenten hebben ondertussen de overstap naar een groter label gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan groepen zoals Converge, The Dillinger Escape Plan, Mastodon, Neurosis, Nile en Suffocation. Misschien staat Lord Dying ook wel zo’n toekomst te wachten.

In het verleden waren de 4 groepsleden actief bij onder andere Black Elk, Portals, Cremains en Le Force, maar in 2010 richtten ze Lord Dying op, waarna debuut ‘Summon The Faithless’ verscheen in 2013. Het kwartet uit Portland, Oregon presenteert met ‘Poisoned Altars’ zijn tweede schijf. Meteen valt de sterke productie op en die was in handen van niemand minder dan Joel Grind van Toxic Holocaust.

De 8 songs beuken er op los en je ervaart Poisoned Altars als een bezwerende trip, gezegend met een lekkere zompige en smeuïge sound. Geregeld schieten namen zoals bijvoorbeeld High On Fire, Red Fang, Baroness, The Sword, Black Tusk en Crowbar voor ogen, maar dat zijn dan uitstekende ijkpunten.

Lord Dying is veelgevraagd als support act, maar als de heren zich zo voort blijven ontwikkelen zal een status als headliner niet uitblijven.“Play Loud” staat er te lezen op de achterkant van de CD, een advies dat waarlijk voor zich spreekt!

Tracklist:

  1. Poisoned Altars
  2. The Clearing At The End Of The Path
  3. A Wound Outside Of Time
  4. An Open Sore
  5. Offering Pain (And An Open Minded Center)
  6. Suckling At The Teat Of A She-Beast
  7. (All Hopes Of A New Day)… Extinguished
  8. Darkness Remains

Meer info over Lord Dying:

lord dying poisoned altars cover

Categorie: