Lost Souls Carnival - Collection Of Carefully Selected

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Lost Souls Carnival

Album: Collection Of Carefully Selected

Genre: Bluesrock

Label: eigen beheer

Score: 80/100

Lost Souls Carnival zijn gloednieuw, ontegensprekelijk Gents en vertellen een leuk verhaal dat alles wat muziek opwindend maakt in een apart hoofdstuk met een warme gloed toelicht. We zagen ze onlangs live bij de cd-release in café Trefpunt en hieronder lees je of de plaat de hoge verwachtingen van de live experience kan waarmaken.

The Devil’s Queen is een sterke opener, bluesy, catchy en met de juiste mondharmonicadosering. De stem van zanger Jonas valt ook op plaat op. In dit nummer krijgt zijn stem een grungy timbre, hoewel de muziek dit niet echt lijkt te vragen. De band varieert vlot en draagt veel potentieel mee. De focus ligt in dit openingsnummer ongetwijfeld bij  het schrijven van de perfecte postrocksong. Het rustige middenstuk dat in de laatste minuut genadeloos losbarst werkt hier wonderwel. Luisterbeurt na luisterbeurt neemt de plaat meer bezit van onze lost soul. Dit geldt ook voor Where Sinners Go.

Walking Tall is een lichtjes briljant nummer met een licht dreigende aanhef een een onweerstaanbare Soundgardenriff in het refrein. Pretty edgy en dit keer is de balans met de vocale uithalen flink uitgepuurd. Als de gitaren de song opzwepen aan het slot, zijn we echt wel overtuigd. I, World zet deze strategie voorzichtig verder. Hier blijkt de ruwe bolster toch nog een iets te blanke pit te bevatten… De mondharmonica komt de song plots redden en als de blues uit de gitaar wordt gewrongen verkleurt de song, naar een warme tint. 

Old Nick’s Favorite. “Black Keys” anyone? Distorted microphones, opzwepende drums en dartele gitaren. We twijfelden even maar schrappen het woord stereotiep en vervangen het alsnog door “leuk”. Aether Soul  presenteert een soort grandeur à la “The Doors”. Hierin excelleert Jonas met een puike vocale prestatie. De song schuurt en knelt, iets wat zijn stembereik echt wel nodig heeft.

22. Wat een parel! Hoe kan je als band beter je visitekaartje afgeven als op een bierviltje, waarop tijdens een rustgevend moment van een live-set de pintjes worden bijgehouden? Dit is een verbluffend nummer. Het neemt ons mee in diep verzonken gedachten, ver weg van het carnavaleske ritme dat al te vaak bezit neemt van onze ziel. 22 kondigt zich aan als een instrumentaal fragment zonder toegevoegde waarde maar is het nummer dat ons het diepst raakt.

Het is deze diepgang die nog onvoldoende gezocht wordt door Lost Souls Carnival. Het potentieel en het sterke debuut zijn al een feit. Het mag her en der echter een stuk ranziger, vuiler en strakker. Aan het eind van de live-set bij de release speelden ze “War Pigs” van Black Sabbath. Wij adviseren niet alleen live maar ook op plaat een extra portie oorlog en zwijnerij. Mede door de collectie sterke songs en het overvloedig aanwezige speelplezier maken we toch enthousiast gewag van een heuse ontdekking! 

Tracklist:

  1. The Devil's Queen
  2. Where Sinners Go
  3. Walking Tall
  4. I, World
  5. Old Nick's Favourite
  6. Aether Soul
  7. 22

Meer info over Lost Souls Carnival:

Categorie: