Mumford & Sons - Wilder Mind

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Mumford & Sons

Album: Wilder Mind

Genre: Alternative

Label: V2 Records

Score: 45/100

Mumford & Sons bracht dit jaar zijn derde album uit: Wilder Mind. De band vaart een andere koers met Wilder Mind ten opzichte van de vorige platen, maar was dit wel een goed plan? Volgens onze mening niet. We durven zelf zeggen dat we de banjo’s beginnen te missen.

Wie Mumford & Sons zei, zei daarbij ook banjo's. Dat verband kunnen we vandaag wel schrappen. Op de nieuwste plaat is geen enkele banjo meer te horen, en dat vinden wij langs de ene kant wel jammer. We hebben er op zich geen problemen mee dat een band wil vernieuwen, maar nu zijn ze zo’n band geworden waar er al veel te veel van bestaan. Het unieke is er nu wel helemaal af.

De langspeler opent met Tompkins Square Park, een melige song die we graag meteen doorspoelen. Het tweede nummer Believe was de eerste single waar de band mee naar buiten kwam. Echt wild worden we hier niet van. Halverwege dat nummer horen we een gitaarstukje waar we grijs haar van krijgen. Bon, derde keer goede keer dan maar? The Wolf knalt vanaf de eerste seconde door de boxen. Komt er dan toch nog beterschap? Het begin zit goed, maar daarna zwakt het nummer terug af. Kan er iemand tegen drummer Ted Dwane vertellen dat hij op zijn drums mag meppen in plaats van strelen? Dat zou dit nummer alleszins ten goede komen. Voor de rest zit dit nummer redelijk snor. Dit nummer heeft best potentieel om live een bommetje te worden op de festivalweide.

Daarna zakt de plaat als pudding ineen. Het volgende klein lichtpuntje horen we bij Ditmas. Het klinkt leuk, maar het blijft allemaal zo braafjes. Het is allemaal zo berekend, nergens wordt er buiten de lijntjes gekleurd. Bij Only Love bouwen ze op naar de climax tegen het einde van het nummer, maar echt kippenvel krijgen we hier niet bij. De plaat eindigt bovendien met Hot Gates in mineur.

Neen, Mumford & Sons heeft ons absoluut niet kunnen overtuigen met hun nieuwe ‘stijl’. Wat ons betreft kunnen ze beter terug total loss gaan op hun banjo’s. Wij hopen dat het live allemaal wat beter en rauwer zal klinken, anders gaan er heel wat fans afhaken.

Tracklist:

  1. Tompkins Square Park
  2. Believe
  3. The Wolf
  4. Wilder Mind
  5. Just Smoke
  6. Monster
  7. Snake Eyes
  8. Broad-Shouldered Beasts
  9. Cold Arms
  10. Ditmas
  11. Only Love
  12. Hot Gates

Meer info over Mumford & Sons:

mumford & sons wilder mind cover

Tags: 
Categorie: