Sirenia - The Seventh Life Path

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Sirenia

Album: The Seventh Life Path

Genre: Gothic metal

Label: Napalm Records

Score: 65/100

Het zuiden en noorden komt bij elkaar. Het klinkt bijna als een schets uit de populaire serie Game of Thrones, maar het gaat hier over de bandindeling van Sirenia. De stoere Noor Morten Veland werkte opnieuw samen met de Spaanse schoonheid Ailyn aan een nieuw album, het zevende in totaal, het vierde met deze zangeres. Toepasselijk heet dit album ‘The Seventh Life Path’.

Telg nummer zeven vertoont echter niets nieuws. Na de korte intro intro Seti die heel episch klinkt, volgt het eerste typische Sirenia nummer Serpent. Daarna volgen echter nergens uitblinkers, de eerste tracks zeggen meteen alles over het gehele album. We krijgen een standaard Sirenia te horen zonder uitschieters. Wat houdt dit precies in? Gothic metal met symfonische klanken (want wat valt tegenwoordig nog onder de noemer pure gothic metal?), sterke grunts van Veland, een betoverende stem van Ailyn en een achtergrondkoor, dat zijn de hedendaagse elementen van Sirenia. Elk nummer bestaat hieruit, wat niet slecht klinkt maar helaas teveel in herhaling valt. Binnen de nummers is er genoeg afwisseling, maar het album in het geheel biedt weinig variatie.

Toch is de band geëvolueerd in vergelijking met vroeger. De pure gothic metal is naar de achtergrond en maakt plaats voor een meer symfonisch geluid. Fragmenten van ouder werk zijn nog terug te vinden bv. in Elixer (een verwijzing naar Sirenia’s derde album ‘An Elixer for Existance’?) of Earendel.

Het blijft allemaal een beetje van hetzelfde en dit wordt met het zevende album meer duidelijk. Het genre is niet baanbrekend en er zullen altijd fans van blijven, maar het concept kan wat vernieuwing gebruiken. Of juist niet en moet dat oude gothic geluid terug een heropleving krijgen? Aan de luisteraars zelf om te oordelen.

Tracklist:

  1. Seti
  2. Serpent
  3. Once My Light
  4. Elixir
  5. Sons Of The North
  6. Earendel
  7. Concealed Disdain
  8. Insania
  9. Contemptuous Quitus
  10. The Silver Eye
  11. Tragedienne

Meer info over Sirenia:

sirenia the seventh life path cover

Tags: 
Categorie: