Kamchatka - Long Road Made Of Gold

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Kamchatka

Album: Long Road Made Of Gold

Genre: Rock/Blues

Label: Despotz Records

Score: 66/100

Kamchatka wordt omschreven als Zweedse blues– en stonerrock met psychedelische invloeden uit de jaren 70. De Zweden zijn in ieder geval productief met hun zesde plaat in tien jaar tijd. Stonerrock is nu niet wat ik hoor in de eigenlijk wel boeiende sound van de groep. Veel psychedelica loert evenmin om de hoek. Onthoud gewoon lekkere riffs en sterk uitgekiende bluesrockproducties. Een groep die zich de naam geeft van een vulkanisch schiereiland in het noordoosten van Rusland verdient hoe dan ook een paar luisterbeurten. So here we go!

De plaat opent matig en very poppy maar de warme bluesfeel in Get Your Game On jaagt de zon toch van tussen de donkere regenwolken. Kamchatka geeft onophoudelijk de indruk een stadiongroep te zijn die voor deze cd een rits bekende muzikanten uit de lade heeft gegrist want het lijkt – en dit is niet pejoratief bedoeld – bijna op een cover/tribute-cd. Oké, dat klinkt dus toch niet goed... Hoe dan ook, in de openingsfase wordt nogal gerefereerd aan Soundgarden met een flinke scheut sex-appeal genre ’INXS’.

Made Of Gold slaat de brug naar The Black Keys. Een perfecte zangstem, een heerlijke live feel. Zelfde verhaal bij het sterke Human Dynamo dat na de eerste luisterbeurt, geheel in overeenstemming met de volledige plaat, erg vertrouwd in de oren klinkt en zich een paar sessies later al in je hart nestelt. Als aan het eind good old ‘Soapstone’ komt piepen, zijn we verkocht... Of toch weer niet? De sound lijkt wel 25 jaar te laat te komen en de straight-on-rock doet bevreemdend aan waardoor we toch ergens op onze honger zitten, hoewel Kamchatka nooit klinkt als 13 in een dozijn.

Rain lijkt belachelijk melig maar blijft fameus hangen. De kampvuurgloed wordt breed uitgesponnen en het refrein ontvangt de rock ’n roll clichés met open armen. Nood aan een extra portie namedropping? Who’s To Blame? deelt de lakens in bluesornaat uit en is de absolute blikvanger middenin de plaat. 'Alice In Chains' revisited! Straf nummer. Het aloude recept met een seventies-spervuur aan gitaren doet het hier geweldig ontploffen. Hey, wake up and look around you!

De aandacht verslapt tijdens Mirror dat verre van verrassend uit de “hook” komt. Dit deed pakweg ‘INXS’ lang geleden veel beter. De rhythm & blues rammelt niet meer, en dit kan nimmer de bedoeling zijn. Niemand stoot nog pinten omver. De Soundgarden-look-a-like-mash-up kent haar hoogtepunt in Slowly Drifting Away en hekelt meteen ook het gebrek aan eigenheid en het overdreven “boek ons op uw chiro-coverfestival”.

Nogmaals, een dikke proficiat voor de uitvoering, de uitgebalanceerde gitaren, vocals en productie. Een paar luisterbeurten verder hoor je jammergenoeg die gitaarsolo teveel, en wat dan gezegd van het afsluitende To You? 'Foo Fighters', still marching on! Een leuke plaat kortom! 

Tracklist: 

  1. Take Me Back Home
  2. Get Your Game on
  3. Made Of Gold
  4. Human Dynamo
  5. Rain
  6. Who's To Blame
  7. Mirro
  8. Slowly Drifting Away
  9. Long Road 
  10. To You

Meer info over Kamchatka:

kamchatka long road made of gold cover

Categorie: