Wizard - Magic Circle (Remastered re-release)

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Wizard

Album: Magic Circle

Genre: True power speed metal

Label: Limb Music

Score: 78/100

Zij die een iets uitgebreidere intro wensen van Wizard, verwijs ik graag door naar de review van het overigens geweldige album Head of the Deceiver.

Onze Duitse vrienden hebben drie opeenvolgende albums 'Head of the Deceiver' (2001), 'Odin' (2003) en 'Magic Circle' (2005), geremasterd  en opnieuw uitgebracht, telkens met de nodige extra’s. Kwestie van de hardcore fans toch nog een extraatje te geven. 'Magic Circle' is het laatste album van dit drieluik. Een essentieel verschil met de vorige albums is alvast dat gitarist Michael Maass vervangen werd door Dano Bolland.

Hoewel dit album iets minder krachtig is dan de vorige (is dit ondanks de gitaarwissel?) nog overduidelijk een wizardplaat, die trouwens zeker enkele luisterbeurten waard is.

Na het obligatoire sfeerneerzettende muzikaal openingsnummertje, vliegen de heren er wel heerlijk in met Fire & Blood. Deze mix van heavy metal en power metal komt nog enkele keren terug in heerlijke nummers zoals Death is my Life, No Way Out en zeker in The Magic Goes out. Het album is minder een conceptalbum, zoals Odin dat wel was en laat dit zeker geen nadeel zijn. Het geeft Wizard zelfs terug meer een eigen identiteit.

Er staan ook enkele  pseudo-ballads op, die eerlijkgezegd niet aan mij besteed zijn. On Your Knees kan er nog net door, maar vooral Don't Say Goodbye (wat door sommige geïnterpreteerd wordt als een ode aan de vertrokken gitarist Maass) gaat volledig aan mij voorbij. Gelukkig worden deze tracks steeds lekker weggespoeld met snedige metal (gelukkig voor het laatste zijn er bonustracks voorzien, anders gingen we eruit met een sisser.

Een ander hoogtepuntje op het album is voor mij toch Urik-Hai, met een heerlijke intro en dito gitaarsolo. De Tolkienfans zullen onmiddellijk de titel herkennen als het uber orc ras uit de Lord of the Rings. Dit album heeft vooral een hoog hymne gehalte! Ook Warriors of the Night kunnen we onder deze noemer categoriseren! 

Kortom: een puik album van Wizard, dat zelfs zonder Michael Maass zijn eigenheid weet te behouden. Misschien bij momenten iets minder dan het vorige, maar desalniettemin meer dan een luisterbeurt waardig!

Tracklist:

  1. Enter The Magic Circle
  2. Fire And Blood
  3. Call Of The Wild
  4. Death Is My Life
  5. On Your Knees
  6. Metal
  7. Uruk-Hai
  8. Circle Of Steel
  9. Warriors Of The Night
  10. No Way Out
  11. The Magic Goes On
  12. Don't Say Goodbye
  13. Sons Of The North (Bonus Track)
  14. Master Of The Holy Flame (Bonus Track)

Meer info over Wizard:

wizard magic circle cover

Categorie: