Wizard - Head Of The Deceiver (Remastered re-release)

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Wizard

Album: Head Of The Deceiver

Genre: True power speed metal

Label: Limb Music

Score: 90/100

Toen mijn vriendelijke superieuren vroegen of ik geen album van de Duitse power metal band Wizard wilde doen, dacht ik, ach ja waarom niet. Stiekem bleek het echter om een drieluik te gaan! Hier was ik dus met mijn twee voeten tegelijk ingetuind! Het is namelijk zo dat onze Duitse vrienden de drie opeenvolgende albums 'Head of the Deceiver' (2001), 'Odin' (2003) en 'Magic Circle' (2005), geremasterd hebben!

De vakpers beschrijft Wizard nogal graag als het Duitse antwoord op Manowar. Er zijn inderdaad aardig wat gelijkenissen. Zo houden beide bands nogal van conceptplaten. En terwijl Manowar het nummer Kings of Metal in hun repertoire hebben, vinden we op Head of the Deceiver, Defenders of Metal terug! (PS: Defender is ook een Manowar nummertje).

Maar terug naar de orde van de dag, het album 'Head of the Deceiver' dat origineel uitgebracht werd in 2001. Het album telt nu 2 tracks meer, deze staan garant voor bijna 12 minuten meer aan Wizard muziek! Nu, als er één album is dat je van Wizard moet beluisteren, is het dit wel. Plankgas van begin tot einde, boordevol lekkere oldschool metal. De gitaar van Michael Maass lijkt wel in brand te staan, zo agressief en opzwepend klinken de gitaarriffs en solo’s. Het is echt moeilijk om er bepaalde tracks uit te lichten, daar het album voorbij raast! De drums die het eerste echte albumtrack Magic Potion inleiden, verraden hoe de rest van het album gaat klinken: snel en hard, en dat is nu juist wat uw nederige dienaar zo leuk vindt! Defenders of Metal is ongetwijfeld een track die blijft hangen en is uitgegroeid tot een soort hymne! De vocalen van Sven D’Anna klinken zeer zuiver bij ongeveer elke noot die hij uit zijn lijf perst. Calm of Storms is allesbehalve kalm, maar wat een knaller! Ik kan nog wel een tijdje doorgaan met de volgende nummers te bejubelen, maar ik raad diegenen die het album niet kennen aan het gewoon eens zelf te beluisteren!

Persoonlijk vind ik dat Wizard op dit album Manowar regelmatig overtreft, want jongens wat is dit een lekker album. Die bonustracks brengen in mijn oren niet echt een meerwaarde aan het album, maar is alleszins een leuk extraatje voor de hardcore fans.

Tracklist:

 1. Evitum Okol
 2. Magic Potion
 3. Head Of The Deceiver
 4. Collective Mind
 5. Defenders Of Metal
 6. Calm Of The Storm
 7. Demon Witches
 8. Iron War
 9. The First One
 10. Revenge
 11. True Metal
 12. Ultimate Warrior (Bonus Track)
 13. Metal Law

Meer info over Wizard:

wizard head of the deceiver cover

Categorie: