John Coffey - The Great News

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: John Coffey

Album: The Great News

Genre: Rock

Label: Edel

Score: 86/100

De vijfkoppige garage rockband John Coffey uit Utrecht werd opgericht in 2002 en presenteert met ‘The Great News’ zijn derde langspeler. De opvolger van ‘Vanity’ (2009) en ‘Bright Companions’ (2012) laat horen hoe de tweelingbroers Richard (bas) en Alfred (gitaar) van Luttikhuizen en hun drie kompanen gegroeid zijn als groep en hun eigen geluid hebben gecreëerd, samengesteld uit punk, metal, hardcore en alternatieve rock.

Als u toch een referentie wilt, dan denk ik spontaan aan bijvoorbeeld Peter Pan Speedrock en The Hives. Navenant klinkt het schijfje dan ook lekker smerig, vuil, vunzig, dirty en brutaal, waarmee men de ijzersterke live-reputatie van onze Noorderburen eindelijk ook in de studio heeft kunnen waarmaken. Met dank aan producer Matt Goldman (bekend van eerder productiewerk met oa Underoath, The Chariot en The Devil Wears Prada).

Je ruikt, proeft en voelt haast het bloed, het zweet en de tranen dat John Coffey (vernoemd naar de zwarte reus in de film ‘The Green Mile’, waar ook Tom Hanks in meespeelt) gelaten heeft tijdens het opnameproces. De 12 songs (speelduur 40 minuten) lopen over van passie en zijn gezegend met de nodige dynamiek door ritmewisselingen en swingende refreinen. De ene keer drukt men stevig het gaspedaal in en gaat men er snoeihard tegenaan, maar een andere keer calculeert men een iets rustiger moment in zodat iedereen naar adem kan happen.

Ijkpunten van ‘The Great News’ zijn onder meer de opener Eagle Chasing Flies, The Sinking Ship, Relief en de ingetogen afsluiter It’s Beginning To Change. Echter, de absolute knallers van deze CD zijn Broke Neck en Heart Of a Traitor. Die laatste wordt voorafgegaan door het instrumentale tussendoortje Jean Trompette, dat zoals de songtitel laat vermoeden een amusante trompet-solo bevat.

Bondig samengevat: ‘The Great News’ bevestigt dat John Coffey zich verder ontwikkeld heeft en nu echt wel klaar is om door te stoten naar de hoogste categorie, liefst ook grensoverschrijdend.

Zoals het een rasechte live-band betaamt, is de concertagenda van John Coffey goed gevuld, met onder andere optredens op 22 mei 2015 in Entrepot Arlon, 6 juni 2015 op City Rockers Festival in Ciney alsook dezelfde dag Reo Rock in Roeselare en 20 augustus 2015 op Pukkelpop.

Tracklist:

  1. Eagle Chasing Flies
  2. Broke Neck
  3. Son
  4. Redrum
  5. Echo
  6. The Sinking Ship
  7. Jean Trompette
  8. Heart Of A Traitor
  9. All Horses
  10. J.T. Davis (It Was A Pleasure Meeting You)
  11. Relief
  12. It’s Beginning To Change

Meer info over John Coffey:

john coffey the great news cover

Tags: 
Categorie: