Waiting For - The Hexen

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Waiting For

Album: The Hexen

Genre: Alternative metal

Label: Black Label / XL Drums

Score: 68/100

Deze review gaat over de band die vroeger ‘The Hexen’ heette terwijl nu ‘Waiting For’ en zij hebben nu een album gemaakt dat ‘The Hexen’ heet. Kan u nog volgen? Ok, dan beginnen we eraan!

Nothing but the beginning is exact wat het zegt, niets anders dan (nog maar eens een muzikale) intro, maar wel één die onmiddellijk aangeeft waar de heren naartoe willen. Als we er dan nog eens bij vertellen dat onze Waalse vrienden de hulp in riepen (producent en mixer) van niemand minder dan Billy Grazeidei van Biohazard, dan heb je helemaal een goed beeld wat je het komende half uur te wachten staat. Met I’m Cursed laten ze onmiddellijk in hun kaarten kijken. Metal meets hardcore meets nu metal en verschillende soorten van zang; dat zal het handelsmerk worden van dit album. Spijtig genoeg is het aan de zang soms te merken dat onze Luikse vrienden geen English native speakers zijn. Je merkt ook duidelijk de invloed die Mike Patton heeft op de zang van Dan, maar als je je kan neerleggen bij deze manier van zingen, ontdek je best een leuke Belgische plaat. Hun single Waiting for is dan ook zeer Faith No More getint.

Er staan enkele leuke tracks op (No Hell, Let me go) , maar net iets te weinig om echt over een geslaagd debuut te spreken (of is het al geen debuut meer, want met die naamsverandering kan ikzelf al niet echt meer volgen). Soit, de heren hebben nog wel wat werk, maar het kan zeker geen kwaad deze Luikse jongens in het oog te blijven houden.

Tracklist:

  1. Nothing the Beginning
  2. I'm Cursed
  3. Let Me Go
  4. Why?
  5. Me Myself and I
  6. This
  7. Waiting For
  8. The Last
  9. I Feel Like
  10. No Hell
  11. We Can Fuck the Rules

Meer info over Waiting For:

Categorie: