Masters Of Disguise - The Savage And The Grace

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Masters Of Disguise

Album: The Savage And The Grace

Genre: Power speed metal

Label: Limb Music

Score: 78/100

Masters Of Disguise is een soort van tributeband van Savage Grace. “Wie?” hoor ik u al massaal zeggen. Wel, dat kan ik jullie absoluut niet kwalijk nemen! Savage Grace was een power/speed metal band uit Los Angeles en meer ga ik hier niet over zeggen daar het eigenlijk niet ter zake doet. Beluister gewoon dit album en u weet genoeg!

Dus over naar de orde van de dag: het nieuwe album van Masters Of Disguise! Het tweede reeds, want in 2013 lieten de heren al ‘Back with a Vengeance’ op ons los. Op hun nieuwste telg zijn ze duidelijk geëvolueerd. Waar 'Vengeance' nog een strakke rechttoe rechtaan metalplaat was, laten ze deze keer zien dat ze heel wat meer in hun mars hebben! Niet dat ze gas terugnemen op dit album, maar de gitaarpartijen zijn van een veel grotere diversiteit dan op de voorganger. Niet evident als je weet dat net voor de opnames van start gingen gitarist Roger Dequis de band verliet en Kalli Coldsmith besliste om alle gitaarpartijen dan maar in te spelen.

Na de tegenwoordig obligatoire instrumentale opener, grijpt The Enforcer je ogenblikkelijk bij de keel, om het pas een dikke 3 minuten later te lossen, om van een echte opener te spreken. Alexx Stahl heeft een goede metalstem die af en toe de hoge noten niet schuwt. Dit is trouwens ook nergens voor nodig, want hij haalt ze zonder moeite! Knutson II: (Only A Mother’s) Love Is Forever wordt gedragen door een heerlijke basslijn en is van tempo misschien iets minder snel, maar luistert wel lekker weg! Maar Heavens Fall en zeker War of the Gods (part I) (mijn persoonlijke favoriet) zijn dan weer lekkere speed metal tracks die voorbij razen. The Scavenger’s Daughter is helemaal andere koek. Dit nummer is grotendeels akoestisch en baadt in een beetje een bizarre sfeer. Als toemaatje krijgen we nog een cover van Flotsam And Jetsam, namelijk Hammerhead. Dit nummer moet zeker niet onderdoen voor het origineel!

U ziet het, aan variatie geen gebrek en juist dat maakt het album zo aangenaam om te beluisteren. (Speed) metal fans zullen hier zeker pap van lusten!

Tracklist:

 1. Judgement Day
 2. The Enforcer
 3. Conquering the World
 4. Knutson II: (Only a Mother's)Love is Forever
 5. Heavens Fall
 6. New Horizons
 7. Sins of the Damned
 8. The Scavenger's Daughter
 9. Barbarians At The Gate
 10. War Of The Gods (Part I)
 11. Hammerhead (Bonus Track)

Meer info over Masters Of Disguise:

masters of disguise the savage and the grace cover

Categorie: