Enslaved - In Times

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Enslaved

Album: In Times 

Genre: Black metal

Label: Nuclear Blast

Score: 88/100

Enslaved ontstond in de wieg van de Noorse black metal beweging. Door de jaren heen wisten ze echter door incorporatie van progressieve en zelfs psychedelische elementen dit genre te ontstijgen en één van de meest interessante bands te worden in de (zoals ze het zelf noemen) extreme metal. Voorganger RIITIIR is door mij helemaal platgespeeld, dus was ik benieuwd of ze met 'In Times' dit niveau konden evenaren.  

Opener Thurisaz Dreaming beukt en blaast er initieel goed op los maar wordt al snel doorspekt met de kenmerkende melodieuze en progressieve elementen die Enslaved zo sterk maken. Building With Fire nestelt zich nog sneller in het geheugen door een perfecte balans tussen melodie en agressie, zowel op vocaal gebied als wat snarenwerk betreft. One Thousand Years of Rain begint met een psychedelische gitaarintro om daarna uit te waaieren naar een memorabele riff. Hierover worden demonische vocalen uitgespreid die af en toe ruimte maken voor harmonieuze, cleane tussenstukken en uiteindelijk ook voor een episch meerstemmig uitstapje.

Kabbelend verder naar Nauthir Bleeding dat begint als progressive rock om verder te gaan als atmosferische mid tempo black met perfect gedoseerde synths. Na een tussenstuk, dat mij erg aan het latere Opeth doet denken, wordt het gaspedaal opnieuw ingedrukt. Tijd voor de titeltrack dan. Een repetitieve, hypnotiserende gitaarriff vormt de aanzet voor een track waar de growls en riffs op alles inhakken tot ze wordt opengetrokken door een fenomenaal refrein met prachtige cleane vocalen. Daylight sluit de plaat op majestueuze wijze af. 'In Times' levert de verwachte kwaliteit zonder verrassingen: een bevestiging van hun status.

Tracklist: 

  1. Thurisaz Dreaming
  2. Building With Fire
  3. One Thousand Years Of Rain
  4. Nauthir Bleeding
  5. In Times 
  6. Daylight

Meer info over Enslaved:

enslaved in times cover

Tags: 
Categorie: