Black Star Riders - The Killer Instinct

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Black Star Riders

Album: The Killer Instinct

Genre: Hard rock

Label: Nuclear Blast

Score: 80/100

De band Black Star Riders bestaat sinds 2012 en is gevormd door 4 bandleden van de band Thin Lizzy, namelijk Scott Gorham, Ricky Warwick, Damon Johnson en Marco Mendoza. Daarnaast is ook drummer Jimmy DeGrasso, bekend van Megadeth en Alice Cooper, erbij. Het eerste album, ‘All Hell Breaks Loose’, kwam uit in 2013.

Het tweede album van Black Star Riders, ‘The Killer Instinct’, is geproduceerd door Nick Raskulinecz (bekend van onder meer Foo Fighters, Rush, Mastodon, Alice In Chains). Het nieuwe album is een klassiek hard rock album en is een stapje verder dan het eerste album van Black Star Riders. Het album definieert zich als een lekker hard rock, dirty rock ’n roll album. Scott Gorham kijkt vooral naar de producer Nick hierin, omdat hij toch wel de spilfiguur is van het nieuwe album. Door middel van zijn ideeën is hij het zesde bandlid van Black Star Riders geworden.

Het is dan ook goed om te weten dat ‘The Killer Instinct’ veel meer diepte heeft dan het eerste album. Het definieert de band hoe ze zijn en niet als Thin Lizzy. Het heeft veel groove en ritme, zodoende dan het gewoon een lekker rock album is geworden met prachtige gitaarlijnen, solo’s en met een serieus metal/rock gehalte.

Tracklist:

  1. The Killer Instinct
  2. Bullet Blues
  3. Finest Hour
  4. Soldierstown
  5. Charlie I Gotta Go
  6. Blindsides
  7. Through The Motions
  8. Sex, Guns & Gasoline
  9. Turn In Your Arms
  10. You Little Liar

Meer info over Black Star Riders:

black star riders the killer instinct cover

Categorie: