The Flatliners - Resuscitation Of The Year

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: The Flatliners

Album: Resuscitation Of The Year

Genre: Punk Rock

Label: Fat Wreck Chords

Score: 67/100

Canada is een land dat de meesten onder ons eerder zullen associëren met de Rocky Mountains, esdoornsiroop of ijshockey dan met punk rock. Vergis u echter niet, het land heeft een kleine maar bloeiende punkscene die aan een internationale opmars bezig lijkt te zijn. Van de intussen legendarische hardcore formatie Fucked Up over de veelbelovende noise band METZ naar het meer poppy Japandroids, in elk subgenre is er tegenwoordig wel een Canadese band die over de landsgrenzen heen potten breekt.

Zo ook The Flatliners uit Toronto. Oorspronkelijk begonnen als een ska collectief, treden ze met hun magnum opus ‘Cavalcade’ (2010) gewiekst mee in de slipstream van bands als The Gaslight Anthem en Hot Water Music, die melodieuze punk rock combineren met romantische heartland invloeden. Deze koerswijziging bezorgt hen meteen de doorbraak en ook hun meest recente album ‘Dead Language’ (2013) weet te overtuigen. Deze plaat levert The Flatliners in 2014 zelfs een Juno Award nominatie op en momenteel ook een plaats als support act op de huidige Europese tournee van Lagwagon.

Het is ter promotie van die tournee dat de band een nieuwe single lanceert. Het kleinood bevat twee nummers, waarvan het eerste op de koop toe al eens eerder werd uitgebracht. De totale speelduur bedraagt om en bij de zes minuten. Toch iets te pover om als essentieel voer te kunnen beschouwen, vinden we bij Festivalblog.

De beperkingen ten spijt, slecht is het singeltje niet. Titeltrack Resuscitation Of The Year kon ons op ‘Dead Language’ al eens bekoren en doet dat met z’n catchiness en glazen-plafond-romantiek nog steeds. Het nooit eerder uitgebrachte Fangs is stevig, zonder meer. Dat het de cut niet haalde voor ‘Dead Language’ is dan weer niet verwonderlijk, want het nummer weet zich niet onmiddellijk te onderscheiden van het gros van de skate punk die Fat Wreck Chords al sinds mensenheugenis in ons strot duwt. Bij wie het genre genegen is, zal ook dit nummer er ongetwijfeld als zoete koek in gaan.

Eén nieuw liedje schijnt ons echter onvoldoende te zijn om bij de merchandise stand op zoek te gaan naar dit schijfje, maar hey, we houden de diehards uiteraard niet tegen. Ondertussen zijn we te vinden aan de dichtstbijzijnde bar, waar we met het uitgespaarde geld onze dorst laven.  

Tracklist: 

  1. Resuscitation Of The Year
  2. Fangs

Meer info over The Flatliners:

The Flatliners Resuscitation Of The Year cover

Tags: 
Categorie: